دوره 25، شماره 2 - ( تابستان- در حال انتشار 1403 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Mardani-Kivi M, Kamrani Moghadam S, Izadi A, Kazemnejad Leili E, Asadi K. The best time of weight bearing after ACL reconstruction, immediately or delayed? A randomized clinical trial. jrehab 2024; 25 (2)
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3359-fa.html
مردانی کیوی محسن، کامرانی مقدم سینا، ایزدی امین، کاظم نژاد لیلی احسان، اسدی کامران. بهترین زمان برای وزن گذاری پس از ترمیم رباط صلیبی قدامی، فوری یا تاخیری؟ یک کارآزمایی بالینی. مجله توانبخشی. 1403; 25 (2)

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3359-fa.html

1- مرکز تحقیقات ارتوپدی، گروه ارتوپدی، بیمارستان پورسینا، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- پزشک عمومی، گروه ارتوپدی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
3- گروه آمارزیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
4- مرکز تحقیقات ارتوپدی، گروه ارتوپدی، بیمارستان پورسینا، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ، kam_asadi@yahoo.com
چکیده:   (1996 مشاهده)
مقدمه:پروتکل های توانبخشی بعد از عمل شامل دوره بی حرکتی و دوره بدون تحمل وزن در مرحله حاد پس از جراحی رباط صلیبی قدامی به هر جراح یا موسسه بستگی دارد و به وضوح استاندارد شده نیست. در نتیجه تحمل وزن  پس از بازسازی رباط صلیبی قدامی  یکی از مسائل مهم است. این مطالعه با هدف تعیین نتایج تحمل وزن  بلافاصله پس از جراحی در مقایسه با تحمل وزن جزئی با بریس بعد از بازسازی رباط صلیبی قدامی  انجام شد.
روش کار:در این کارآزمایی بالینی تصادفی (IRCT20110809007274N17)، بر اساس حجم نمونه ی محاسبه شده به‌ صورت تصادفی بلوکه، 84 بیمار به دو گروه شامل بیمارانی که پس از جراحی مجاز به داشتن تحمل وزن   کامل بودند (گروه 1) و گروه 2 شامل بیمارانی که پس از جراحی  مجاز به تحمل وزن جزیی با بریس به مدت یک ماه و سپس تحمل وزن کامل بودند، تقسیم شدند. اطلاعات دموگرافیک ثبت شد. تست لاچمن، درد قدامی زانو و درد زانو قبل از عمل و یک ماه بعد از جراحی ثبت شد. عملکرد زانو با استفاده از پرسشنامه های کمیته بین‌المللی مستندات زانو و ارزیابی ذهنی زانو و آسیب و استئوآرتریت زانو و لیشولم قبل از جراحی و 1، 3 و 6 ماه پس از جراحی ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  و آزمون های  تست دقیق فیشر، کای اسکوئر، فریدمن و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر  انجام شد.
یافته ها:اکثر بیماران مردان زیر 30 سال بودند. تفاوت آماری معنی داری در اطلاعات دموگرافیک بیماران در دو گروه وجود نداشت. درد هنگام زانو زدن، درد قدامی زانو و تست لاچمن بعد از یک ماه جراحی بین دو گروه تفاوتی نداشت. تفاوتی در نمرات پرسشنامه کمیته بین‌المللی مستندات زانو و ارزیابی ذهنی زانو  و پرسشنامه آسیب و استئوآرتریت زانو  و لیشولم در پیگیری1، 3 و 6 ماهه در دو گروه مشاهده نشد. تمام شاخص های مورد بررسی در هر گروه در طول زمان بهبود یافته بودند.
نتیجه گیری:به نظر می رسد نتایج تحمل وزن   بلافاصله پس از جراحی در مقایسه با تحمل وزن   جزئی در 1، 3، 6 ماه پس از بازسازی رباط صلیبی قدامی با یکدیگر تفاوتی ندارند. بنابراین، بیماران در صورت تحمل می توانند وزن گذاری کامل را داشته باشند.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مدیریت توانبخشی
دریافت: 1402/6/18 | پذیرش: 1403/2/19 | انتشار: 1403/4/21