URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-331-fa.html
هدف: این مطالعه بهمنظور بررسی میزان تغییرات گشتاور ایزومتریک برخی از حرکات مفصل گلنوهومرال، بعد از انجام تمرینات کلیدی این مفصل انجام شد.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی تصادفی 36 دختر جوان سالم بهطور تصادفی انتخاب و با روش تصادفی تعادلی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. آزمودنیها در گروه مداخله به مدت شش هفته، هفتهای سه جلسه، تمرینات کلیدی را طبق روش دلورم (Delorm) بهصورت وزنه آزاد انجام دادند. قبل و بعد از شش هفته، گشتاور ایزومتریک حرکات مورد بررسی در دو گروه توسط دستگاه دایناتورک در وضعیتهای آزمون مربوط به هر کدام از حرکات مورد بررسی اندازهگیری شد، بهطوریکه آزمودنیها در آزمون مربوط به هر حرکت، سه بار حداکثر انقباض ایزومتریک آن حرکت را انجام داده و میانگین این سه بار به عنوان قله گشتاور برای ارزیابی گشتاور مورد نظر محسوب شد. دادههای حاصل با استفاده از آزمونهای آماری کولموگروف-اسمیرنوف، تیزوجی و تیمستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: در گروه مداخله، گشتاور ایزومتریک حرکات مورد بررسی بعد از شش هفته تمرین نسبت به قبل از آن افزایش معناداری یافت (P<0/001)، ولی در گروه کنترل هیچگونه تغییر معناداری در هیچیک از حرکات مشاهده نشد (P>0/05). همچنین مقایسه دو گروه قبل از مداخله در هر شش حرکت مورد بررسی حاکی از عدم تفاوت معنادار بین آنها بود (P>0/05)، ولی بعد از مداخله بین دو گروه در هر شش مورد تفاوت معناداری ایجاد شد (P>0/001).
نتیجهگیری: تمرینات کلیدی و اختصاصی معرفیشده برای مفصل گلنوهومرال، باعث افزایش گشتاور حرکات این مفصل میشود؛ بنابراین در برنامه تمرینی افراد سالم بهویژه افراد با ورزشهای بالای سر میتوان از این تمرینات استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |