دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1388 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahadi B. Comparison of Behavior Problems and School Achievement between Children with and without Motor Problems. jrehab 2009; 10 (1)
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-310-fa.html
احدی بتول. مقایسه مشکلات رفتاری و پیشرفت تحصیلی در کودکان با و بدون مشکلات حرکتی. مجله توانبخشی. 1388; 10 (1)

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-310-fa.html

دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

هدف: این پژوهش به‌منظور مقایسه مشکلات رفتاری و پیشرفت تحصیلی در کودکان با و بدون مشکلات حرکتی انجام گرفت.
روش بررسی: در این تحقیق مقایسه‌ای هفده کودک با مشکلات حرکتی و بیست و پنج کودک بدون مشکلات حرکتی که مهارتهای حرکتی آنان بر اساس مقیاس رشد حرکتی لینکلن- اوزرتسکی سنجیده شده بود، به‌طور تصادفی انتخاب و وضعیت رفتاری و تحصیلی آنها مورد مقایسه قرار گرفت. از فرم والد چک لیست رفتاری کودک برای ارزیابی مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان استفاده شد. داده‌های حاصل با استفاده از آزمون تی‌مستقل تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد کودکان دچار مشکلات حرکتی در مقایسه با کودکان بدون مشکلات حرکتی پیشرفت تحصیلی ضعیف تری دارند (P<0/001). همچنین نتایج نشان داد که کودکان دارای مشکلات حرکتی، مشکلات کلی، درونی، بیرونی و اجتماعی، شکایات جسمانی، عدم توجه و گوشه‌گیری بیشتری نسبت به کودکان بدون مشکلات حرکتی دارند (۰/۰۰۱>P)، ولی بین دو گروه از نظر اضطراب/ افسردگی، مشکلات تفکر و جنسیت و رفتار بزهکارانه و پرخانشگرانه اختلاف معناداری وجود ندارد (P<0/05).
نتیجه‌گیری: مطابق نتایج حاصل، کودکان دارای مشکلات حرکتی خطرپذیری بیشتری برای ابتلا به مشکلات در زمینه‌های رفتاری و تحصیلی دارند. ازاین‌رو در ارزیابی این کودکان (صرف‌نظر از میزان یا شدت این مشکلات) می‌بایست دامنه وسیعی از کنش‌های آنان علاوه‌بر کنش حرکتی مورد بررسی قرار گیرد.

نوع مطالعه: كاربردی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/4/14 | پذیرش: 1394/7/21 | انتشار: 1394/7/21