دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1388 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi A, Ma'roufi N, Zekavat H, Parnian-Pour M, Behtash H. Dynamic Evaluation of Lumber Spine Motion in Patients with Segmental Instability. jrehab 2009; 10 (1)
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-307-fa.html
احمدی امیر، معروفی نادر، ذکاوت هاجر، پرنیان‌پور محمد، بهتاش حمید. ارزیابی دینامیک حرکات ستون فقرات کمری در بیماران مبتلا به بی‌‌ثباتی قطعه‌ای کمری. مجله توانبخشی. 1388; 10 (1)

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-307-fa.html


1- دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
چکیده:   (10287 مشاهده)

هدف: بی‌ثباتی قطعه‌ای ستون فقرات کمری یکی از زیرگروه‌‌های کمردردهای غیراختصاصی می‌باشد که هنوز علت و تشخیص قطعی آن با روش‌های موجود کاملاً روشن نیست. هدف از این مطالعه معرفی روشی جدید و تکرارپذیر است که قابلیت ارزیابی کینماتیک ستون فقرات کمری را در صفحه ساژیتال داشته باشد.
روش بررسی: در این مطالعه که از نوع اعتبارسنجی و به روش مقایسه‌ای می‌باشد، 15 بیمار مشکوک به بی‌ثباتی قطعه‌ای ستون‌فقرات کمری که به صورت ساده و در دسترس انتخاب شده بودند و 15 فرد سالم که با بیماران جورشده بودند، تحت بررسی پارامترهای کینماتیک قطعات حرکتی کمری در حین حرکات فلکسیون و اکستانسیون با استفاده از فلوروسکوپی دیجیتال پالس قرار گرفتند. پارامترهایی همچون جابجایی انتقالی قطعه‌ای، جابجایی زاویه‌ای قطعه‌ای و طول خط مسیر مراکز چرخش لحظه‌ای (PICR) برای هر قطعه حرکتی محاسبه گردید. همچنین الگوی حرکتی فقرات کمری نیز بین دو گروه مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفت. داده‌های حاصل با استفاده از آزمون‌های آماری مجذور خی، کولموگروف-اسمیرنوف، تی‌ مستقل و تحلیل‌واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: جابجایی انتقالی در حین حرکات فلکسیون و اکستانسیون در بیماران تفاوت معناداری را در قطعه حرکتی L5-S1 نشان داد (P<0/001). طول خط PICR نیز برای مهره‌‌های L1 و L5 در حین حرکت اکستانسیون در بیماران تفاوت معناداری را نشان داد (P<0/001). شش بیمار نیز الگوی حرکتی «ترتیبی-تأخیری» را نشان داده و تفاوت معناداری با سایرین داشتند (P<0/001).
نتیجه‌گیری: در حالی‌که اغلب مطالعات گذشته نتوانسته‌‌اند تفاوت مشخصی بین بیماران دچار بی‌ثباتی قطعه‌ای مهره‌های کمری و افراد سالم گزارش نمایند، در این مطالعه تفاوتهایی بین این بیماران و افراد سالم در منطقه میانی دامنه حرکتی مشخص گردید. به‌نظر می‌رسد با استفاده از تجهیزات جدیدی همچون ویدئوفلوروسکوپی دیجیتال تشخیص مشکلاتی همچون ناپایداری قطعه‌ای مهره‌های کمری روشن تر شود.

متن کامل [PDF 281 kb]   (2445 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/4/14 | پذیرش: 1394/7/21 | انتشار: 1394/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb