1- گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علومپزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علومپزشکی تهران، تهران، ایران. ، masoome.malek@gmail.com
3- گروه پرستاری مراقبتهای ویژه، مدیریت و سلامت معنوی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علومپزشکی تهران، تهران، ایران.
4- گروه ویروسشناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علومپزشکی تهران، تهران، ایران.
5- گروه جراحی چشم، شبکیه و لیزر، کلینیک نوین دیدگان، تهران، ایران.
چکیده: (3916 مشاهده)
اهداف بیماری رتینیت پیگمنتوزا یک مسئله تهدیدکننده سلامت است که به طور منفی تواناییهای مختلف فرد را تحت تأثیر قرار میدهد. این مطالعه با هدف کشف چالشهای مرتبط با سلامتی بیماران مبتلا به آرپی انجام شد.
روش بررسی مطالعه حاضر به روش کیفی استقرایی انجام شد. تعداد 11 نفر از بیماران مبتلا به آرپی در این مطالعه مشارکت کردند. محیط انجام مطالعه مؤسسه حمایت از بیماران آرپی واقع در شهر تهران در کشور ایران بود. بیماران به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. جمعآوری دادهها از طریق مصاحبههای نیمهساختاریافته به صورت چهرهبهچهره انجام شد. دادهها با استفاده از روش آنالیز محتوای مرسوم تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها از تجزیهوتحلیل اطلاعات، طبقات «تهدید درکشده سلامت» و «نیازهای درکشده حمایتی» استخراج شدند. طبقه تهدید درکشده سلامت از زیرطبقات «تنزل تدریجی قابلیت جسمی»، «نوسان پایای سلامت روحی و روانی» و «تضعیف قابلیت اجتماعی» تشکیل شد. همچنین طبقه نیازهای درکشده حمایتی از زیر طبقات «نیاز به حمایت اجتماعی اقتصادی»، «نیاز به حمایت آموزشی»، «نیاز به حمایت روحی و روانی» و «نیاز به همراه حامی» به دست آمد.
نتیجهگیری بیماران مبتلا به آرپی همواره تضعیف توانایی قابلیتهای مختلف جسمی، روانی و اجتماعی را تجربه میکنند. همچنین آنها همواره نیاز به دریافت حمایتهای همهجانبه در جامعه را احساس میکنند. بر این اساس، به منظور ارتقای سلامت این بیماران تدوین برنامه مراقبتی کلنگر و بافتارمدار از طریق همکاری بینرشتهای پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
مدیریت توانبخشی دریافت: 1399/11/13 | پذیرش: 1400/3/9 | انتشار: 1400/10/11