Giti A, Golchin M, Feizabadi M, Faraji Z, Zarei A. Examining the Scientific Output of the University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences in the Scopus Database Compared to Tier 2 Universities. jrehab 2022; 23 (2) :218-239
URL:
http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2627-fa.html
گیتی آناهیتا، گلچین مرضیه، فیض آبادی منصوره، فرجی زهرا، زارعی عاطفه. بررسی بروندادهای علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در پایگاه استنادی اسکوپوس در میان دانشگاههای تیپ 2. مجله توانبخشی. 1401; 23 (2) :218-239
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2627-fa.html
1- دانشکده بهداشت ، دانشگاه علومپزشکی همدان، همدان، ایران.
2- دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، golchinlib@yahoo.com
3- دانشگاه علومپزشکی سبزوار، سبزوار، ایران.
4- دانشگاه علومپزشکی ایران، تهران، ایران.
5- واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران.
چکیده: (3091 مشاهده)
اهداف: امروزه سازمانها و مؤسسات برای اطمینان از حرکت در راستای اهداف و مأموریتهای خود، نسبت به سنجش عملکرد خود اقدام میکنند. در این میان، دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی ازطریق تحلیل بروندادها و تولیدات علمی خود، میزان موفقیت خود در زمینه دستیابی به اهداف را ارزیابی میکنند. پژوهش حاضر با هدف: بررسی بروندادهای علمی و همکاریهای نویسندگان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در بانک اطلاعاتی اسکوپوس از آغاز به کار فعالیت این دانشگاه در پایگاه در مقایسه با 5 دانشگاه تیپ 2 انجام شد.
روش بررسی این پژوهش با استفاده از تکنیکهای علمسنجی در تاریخ 5 ژوئن 2021 تولیدات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را مطالعه کرد. همچنین این تولیدات را با تولیدات سایر دانشگاههای تیپ 2 در پایگاه اسکوپوس مقایسه کرد. این اطلاعات بدون اعمال هیچ محدودیتی از پایگاه اسکوپوس استخراج شد و سپس با استفاده از scop2wos به قالب قابلتحلیل در نرمافزار Sci² Tool تبدیل شد. پس از آن، خروجی نرمافزار Sci² Tool با استفاده از نرمافزار VOSviewer بهصورت نمودار ترسیم شد.
یافتهها: در این جستوجو کلیه اطلاعات مربوط به 6 دانشگاه علومپزشکی گلستان، قزوین، سمنان، همدان، زنجان و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بررسی و جستوجو شد. اما چون محور اصلی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است در ابتدا اطلاعات این دانشگاه ارائه شد. در این جستوجو مدارک مربوط به این دانشگاه شناسایی شد. میانگین تعداد نویسندگان مقالات 9 نویسنده بود و بیشترین همکاری علمی با کشورهای ایالات متحده، انگلستان و سوئد بود. پژوهشگران این دانشگاه نیز همتألیفی قابلتوجهی با یکدیگر داشتند. براساس رتبه کشوری، این دانشگاه در مرتبه 23 و قبل از دانشگاههای همدان و گلستان قرار دارد و از نظر تعداد مدارک منتشرشده بعد از دانشگاه همدان و در مقام دوم قرار دارد. میزان همکاری بینالمللی این دانشگاه بیشتر از سایر دانشگاههای مورد مقایسه است.
نتیجهگیری: بررسیها نشان میدهند سیاستگذاری علمی دانشگاه در جهت افزایش کمّی تولید علم طی سالها موفق عمل کرده است و پیشنهاد میشود در راستای ایجاد روابط علمی با سایر دانشگاهها در سطح ملی و بینالمللی در جهت تشویق نویسندگان اهتمام بیشتری صورت گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
توانبخشی دریافت: 1398/2/8 | پذیرش: 1400/8/4 | انتشار: 1401/4/21