دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1387 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Noorian N, Dolatshahi B, Rezaei O. Investigation of Personality Disordes and Personality Traits in Men with Gender Identity Disorder. jrehab 2008; 9 (1) :55-60
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-230-fa.html
نوریان ناهید، دولتشاهی بهروز، رضایی امید. بررسی اختلالات شخصیت و ویژگی‌های شخصیتی مردان مبتلا به اختلال هویت جنسی. مجله توانبخشی. 1387; 9 (1) :55-60

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-230-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، dr.rezaei@uswr.ac.ir

هدف: هدف از این مطالعه بررسی اختلالات شخصیت و ویژگی‌های شخصیتی مردان مبتلا به اختلال هویت جنسی می‌باشد. شناسایی اختلالات شخصیت می‌تواند در بالا بردن کیفیت کمک به بیماران مبتلا مفید واقع شود.

روش بررسی: این پژوهش تحلیلی – مقطعی به روش مقایسه‌ای و از نوع مورد – شاهدی و با نمونه‌گیری ساده و در دسترس می‌باشد. آزمودنی‌ها تعداد 40 نفر از مردان مبتلا به اختلال هویت جنسی بودند که به مرکز بهزیستی نواب صفوی تهران مراجعه می‌کردند. هم‌چنین 40 نفر از کارمندان مرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران که هیچ یک از ملاک‌های تشخیصی اختلال هویت جنسی را براساس راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی – ویرایش چهارم نداشتند، با توجه به همتاسازی با بیماران به عنوان گروه گواه انتخاب شدند. اختلالات شخصیت و فراوانی آنها با استفاده از پرسشنامه بالینی چند محوری میلون (MCMI-II) مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از آزمون مجذور کای و تی برای گروه‌های مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج حاصل نشان داد که بیماران مبتلا به اختلال هویت جنسی در مقیاس‌های وابسته (P=0/038)، نمایشی (P<0/001)، ضداجتماعی (P=0/017)، منفعل-مهاجم (P=0/007)، مرزی (P<0/001) و پارانوئید (P=0/021) نمرات بالاتری را نسبت به گروه گواه به‌دست آورده و اختلاف آنها از لحاظ آماری معنی‌داری می‌باشد.

نتیجه‌گیری: مطابق با یافته‌های حاصل، بیماران مبتلا به اختلال هویت جنسی، برخی ویژگیها و خرده مقیاسهای اختلالات شخصیتی را بیشتر از افراد عادی دارا بوده و درجاتی از اختلالات شخصیت در برخی از آنها بارز است.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/14 | پذیرش: 1394/7/20 | انتشار: 1394/7/20