URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-196-fa.html
هدف: مقایسه شاخصهای تنفسی گفتار در مراحل مختلف، از جمله: میانگین حجم جاری، حجم حیاتی و حجم آواسازی در کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک و مقایسه این شاخصها با کودکان طبیعی و بکارگیری میزان این تفاوتها در برنامهریزیهای دقیقتر گفتار درمانی، اصلی ترین انگیزه این تحقیق بوده است.
روش بررسی: تحقیق حاضر به روش مقطعی مقایسهای و از نوع مورد–شاهدی است. با بکارگیری روش هدفمند و غیر تصادفی، بیست نفر کودک دختر و پسر فلج مغزی نوع اسپاستیک 12-5 ساله بعنوان بیمار و بیست نفر کودک عادی دختر و پسر با روش همتاسازی و جور کردن به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. بررسی پرونده سلامتی گذشته و آزمونهای اولیه بالینی و پاراکلینیکی مناسب برای همسانسازی و لحاظ معیارهای ورود و خروج از تحقیق و همچنین آزمونهای رادیولوژیکی ریه و آزمونهای خونی در جهت رد امکان هر گونه بیماری احتمالی زمینهای ریوی وسیستمیک در هر دو گروه انجام پذیرفت. متغیرهای حجم جاری، حجم حیاتی و حجم آواسازی در گروههای نمونه و شاهد با استفاده از دستگاه کامپیوتری رسپیرومتر که ساخت و هنجار شده در مرکز تحقیقات دانشگاه گلاسکو انگلستان است سنجیده شد. دادههای حاصل با استفاده از آزمون آماری تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: تفاوت معنیداری در متغیرهای میانگین حجم جاری، حجم حیاتی و حجم آواسازی بین گروههای مورد و شاهد وجود داشت (0/001>P). بدین صورت که این شاخصها در افراد بیمار بطور متوسط 34% کمتر از افراد سالم بود.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج این تحقیق، شاخصهای تنفسی گفتار در کودکان فلج مغزی اسپاستیک کاهش محسوسی داشته و این امر باید در برنامهریزی دقیق و مشخص توانبخشی و گفتاردرمانی این کودکان مد نظر بوده و بکار گرفته شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |