URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-184-fa.html
هدف: سندرم درد مفصل کشککی- رانی، یکی از شایعترین علل درد سیستم عضلانی اسکلتی است. حس عمقی یا آگاهی از حرکت و وضعیت مفصل، جزء مهم برنامههای کنترل حرکت و تعادل بوده ومطالعات گذشته نشان داده است که این حس در بیماران مبتلا به درد مفصل کشککی-رانی دستخوش آسیب و تغییر میشود. هدف مطالعه حاضر مقایسه دقت حس نیروی استاتیک عضله چهار سر رانی در بیماران مبتلا به درد قدامی زانو و افراد سالم میباشد.
روش بررسی: مطالعه تحلیلی – قطعی انجام شده از نوع مورد-شاهدی بوده و 17 زن مبتلا به درد قدامی زانو با انتخاب هدفمند و غیر احتمالی و 17 زن سالم بر اساس همتاسازی و جور کردن با بیماران در آن شرکت کردند. برای ارزیابی دقت حس نیروی استاتیک عضله چهار سررانی در دو گروه، از دستگاه دینامومتر ایزوکینتیک بایودکس و از روش برآورد نیرو با اندام تحتانی یک سمت بدن، استفاده شد. بدین صورت که افراد با ترتیب تصادفی در یکی از زوایای 20 تا 60 درجه خمیده زانو، بزرگی نیروهای 20 تا 60 درصد حداکثر نیروی عضلانی عضله چهارسررانی را تولید کرده و پس از 5 ثانیه و بر اساس میزان درک نیروی داخل عضله، نیروی مورد نظر را برآورد و بازسازی میکردند. برای اندازهگیری دقت برآورد نیروهای مورد نظر خطای ثابت، مطلق و متغیر محاسبه شد. نتایج با آزمونهای آماری تی مستقل و رگرسیون لوجستیک مورد تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: دقت برآورد نیروی بزرگ (60 درصد حداکثر انقباض استاتیک اکستانسوری) در زاویه 60 درجه، در دو گروه اختلاف معنیدار آماری داشته و در گروه بیماران کمتر از افراد سالم بوده است (P<0/05).
نتیجهگیری: مطابق با یافتههای این مطالعه حس عمقی مفصل زانو در بیماران مبتلا به درد مفصل کشککی - رانی ممکن است به دنبال تغییرآورانهای مربوط به گیرندههای عضلانی، از جمله عضله چهارسررانی، دستخوش آسیب شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |