دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1386 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Nodehi-Moghaddam A, Ashrafi Z. Comparison of Scapular Position in Dominant and Non Dominant Sides of Healthy Adult's Females. jrehab 2008; 8 (4) :39-44
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-180-fa.html
نودهی‌مقدم افسون، اشرفی زهره. مقایسه وضعیت قرارگیری استخوان کتف در دو اندام غالب و غیرغالب در دختران دانشجو. مجله توانبخشی. 1386; 8 (4) :39-44

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-180-fa.html

1- گروه فیزیوتراپی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، afsoonnodehi@yahoo.com

هدف: این تحقیق با هدف مقایسه وضعیت قرارگیری استخوان کتف (پروترکشن، چرخش) و میزان لغزش جانبی کتف در هنگام بالا بردن بازو در دو سمت غالب و غیر غالب در دختران جوان انجام شد.

روش بررسی: به روش نمونه‌گیری غیر احتمالی و ساده، 30 دختر با محدوده سنی 25-20 سال در این مطالعه مقطعی مقایسه‌ای شرکت نمودند. برای اندازه‌گیری وضعیت استراحت کتف (پروترکشن و چرخش کتف) از روش دایویتا و برای سنجش عدم تقارن کتف از تست لغزش جانبی کیبلر استفاده گردید. به جهت بررسی تکرارپذیری و پایایی روشهای اندازه‌گیری از تعیین ICC و SEM و به منظور تجزیه و تحلیل داده‌‌های حاصل از اندازه‌گیری‌ها، از آزمون‌ آماری تی زوجی استفاده شد.

یافته‌ها: متغیرهای پروترکشن و چرخش در دو سمت غالب و غیر غالب اختلاف معنی‌داری را نشان نداد (P=0/61 و P=0/57). اختلاف معنی‌داری بین لغزش جانبی کتف در وضعیتی که دستها در کنار بدن قرار داشت در دو سمت غالب و غیرغالب مشاهده نگردید (P=0/66)، درحالیکه در وضعیتی که دستها روی کرست‌های ایلیاک و ابداکشن 90 درجه همراه با چرخش داخلی قرار داشت، کتف در سمت غالب بطور معنی‌داری خارج‌تر نسبت به سمت غیر‌غالب قرار داشت (0/001>P).

نتیجه‌گیری: غالب بودن دست مسئول درجاتی از عدم تقارن در وضعیت قرار گیری کتف‌ها می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/1/19 | پذیرش: 1394/7/20 | انتشار: 1394/7/20