هدف: این پژوهش با هدف بررسی آسیب شناسی روانی و مشکلات شخصی و ارتباطی مردانی که مرتکب خشونت خانوادگی میشوند انجام یافت.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مطالعات مقطعی است که در آن 230 مرد متأهل که با استفاده از روش نمونه گیری خوشهای چند مرحلهای از مراکز مختلف مانند سینماها، گردشگاهها، دادگاههای خانواده، پارک ها، فرهنگ سراها (این مراکز به گونه تصادفی از نواحی 2، 5، 12 و 18 شهر تهران در طرح پژوهش قرار گرفته بودند) انتخاب شده بودند، پس از آگاهی از اهداف پژوهش و اعلام رضایت در پژوهش شرکت کردند. دادههای پژوهش از طریق مقیـاس تاکتیک های تعارضی برای شناسایی گروه مرتکبین و غیر مرتکبین خشونت خانوادگی جمع آوری شد. سپس با استفاده از پرسشنامه نیمرخ شخصی و ارتباطی، و فهرست تجدید نظر شده علائم، آسیب شناسی روانی و مشکلات شخصی و ارتباطی همراه خشونت مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج پژوهش تفاوتهای معناداری را برای گروههای مرتکب و غیرمرتکب خشونت در همه مقیاسهای پرسشنامه نیمرخ شخصی و ارتباطی غیر از خرده مقیاس حسادت نشان داد (0/05&geP) و بر همین اساس هر دو گروه در همه مقیاسهای فهرست تجدید نظر شده 90 آیتمی علائم، تفاوت معنادار آماری نشان دادند (0/05&geP).
نتیجهگیری: مردانی که مرتکب خشونت خانوادگی و همسرآزاری میشوند از آسیب شناسی روانی و مشکلات شخصی و ارتباطی بسیار بیشتری در مقایسه با مردانی که مرتکب خشونت نمیشوند رنج میبرند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |