URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-۱-۱۷۰-fa.html
هدف: بیماری مولتیپل اسکلروزیس یکی از شایعترین بیماریهای سیستم عصبی مرکزی با ماهیت مزمن و غیر قابل پیش بینی و روندی رو به افزایش است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تکنیک آرامسازی پیشرونده عضلانی بر فعالیتهای روزمره زندگی بیماران مبتلا به مولتیپلاسکلروزیس میباشد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه مداخلهای و تجربی است که پس از انتخاب 66 نفر با نمونهگیری هدفمند و به روش در دسترس، نمونهها به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و آزمون تخصیص داده شدند. پس از یک جلسه آشناسازی نمونهها با اهداف و روش مداخله و 63 جلسه اجرای تکنیک توسط گروه آزمون در مدت دو ماه، درحالیکه برای گروه شاهد هیچگونه مداخلهای انجام نشده بود، دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند. ابزارهای جمعآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه فعالیتهای روزمره زندگی وچک لیستهای خود گزارش دهی بود. دادههای خام با آزمونهای آماری تی زوجی، تی مستقل، آنالیز واریانس و تعیین همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: بر اساس نتایج حاصل، تفاوت معنیداری بین میانگین امتیاز کل و امتیاز ابعاد فعالیتهای روزمره زندگی قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون وجود داشت (P>0/05)، ولی در مورد گروه شاهد این تفاوت معنیدار نمیباشد. بین میانگین امتیاز کل و امتیازات ابعاد مختلف فعالیتهای روزمره زندگی، یک ماه و دو ماه بعد از مداخله اختلاف معنیداری بین دو گروه شاهد و آزمون دیده شد (P<0/05). همچنین تفاوت معنیداری بین میانگین امتیازات بعد اجتماعی فعالیتهای روزمره زندگی در سه بار اندازهگیری بین دو گروه بدست آمد (P<0/02). در حالیکه این آزمون بین میانگین امتیازات سه بعد دیگر (فیزیکی، حسی، شخصی) فعالیتهای روزمره زندگی و امتیاز کل تفاوت معنیداری را نشان نمیدهد (P&ge0/095).
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که اجرای تکنیک آرامسازی پیشرونده عضلانی در بیماران مبتلا به مولتیپلاسکلروزیس عملی است و اجرای این تکنیک باعث ارتقاء سطح فعالیتهای روزمره زندگی این بیماران میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |