URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-۱-۱۶۸-fa.html
هدف: یکی از مشکلات رایج در مدارس کودکان کمتوان ذهنی اختلالات دستنویسی است. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط تحلیل فضایی و دستنویسی در دانشآموزان کمتوان ذهنی است.
روش بررسی: در این پژوهش که از نوع مطالعات توصیفی مقطعی و به روش همبستگی است، کلیه 126 دانشآموز کمتوانذهنی (53 دختر و 73 پسر) در دامنه سنی 9 تا 19 سال که در سال تحصیلی 85-1384 در پایههای اول تا پنجم ابتدایی در مدارس استثنایی شهرری مشغول به تحصیل بودند، به روش تمام شمار شرکت نمودند. برای همه دانشآموزان چک لیست دستنویسی محقق ساخته و نیز خردهآزمون طراحی با مکعبهای وکسلر اجرا شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری تی مستقل، یومن ویتنی، کروسکال والیس و همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: ضریب همبستگی ثانوی کندال نوع C نشان داد که بین دستنویسی و تحلیل فضایی رابطه مثبت معنیدار وجود دارد (r=0/305, P<0/0001). همچنین تحلیل فضایی با اندازه حروف نسبت به هم (P<0/007)، با اندازه کل نوشته (P<0/0001) و با روی خط نویسی (P<0/0002) رابطه مثبت معنیدار دارد.
نتیجهگیری: وجود ارتباط بین تحلیل فضایی و دستنویسی مبین این امر است که به منظور بهبود خوانایی دستنویسی دانشآموزان کمتوان ذهنی در مقولههای اندازه حروف نسبت به هم، اندازه کل نوشته و روی خط نویسی، مداخلات درمانی در زمینه تحلیل فضایی الزامی است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |