دوره 15، شماره 3 - ( پاييز 1393 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aboutorabi A, Zarezadeh F, Saeedi H, Maleki M, Fardi-Pour S. Effect of Orthopedic Shoe and Functional Foot Orthosis on Static Equilibrium in Flexible Flat Foot Juvenile. jrehab 2014; 15 (3) :10-17
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1588-fa.html
ابوترابی عاطفه، زارع زاده فاطمه، سعیدی حسن، مالکی مریم، فردی‌پور شیما. تاثیر کفی فانکشنال و کفش طبی بر تعادل ایستایی در کودکان دچار صافی کف پا انعطاف پذیر. مجله توانبخشی. 1393; 15 (3) :10-17

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1588-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، natel_ortho@yahoo.com
چکیده:   (18271 مشاهده)

هدف: صافی کف پا، یکی از بدشکلی‌های رایج در کودکان به شمار می‌رود که در آن قوس طولی داخلی کاهش یا محو می‌شود و اگر در دوران کودکی درمان نشود، ممکن است در بزرگسالی سبب درد و دیگر مشکلات گردد. کفی و کفش طبی عموماً برای درمان صافی کف پا در کودکان تجویز می‌گردد، اما تأثیر بیومکانیکی این وسایل هنوز واضح نیست. هدف این تحقیق مقایسه دو نوع مداخله ارتزی مرسوم در ایران شامل کفی فانکشنال و کفش طبی بر تعادل ایستایی با اندازه‌گیری جا‌به‌جایی مرکز فشار و سرعت نوسان آن در کودکان دچار صافی کف پای انعطاف‌پذیر است.

روش بررسی: این مطالعه نیمه‌تجربی بر روی 30 کودک دچار صافی کف پا و 10 کودک سالم به منظور به‌دست‌آوردن داده‌های تعادل در کودکان نرمال با پوشیدن کفش و کفی طبی انجام شد. ابتدا کودکان بر روی صفحه نیروی دستگاه نروکام به‌صورت یک‌پا می‌ایستادند و سپس این کار را با پای مقابل انجام می‌دادند و میزان جا‌به‌جایی مرکز فشار و سرعت نوسان آن ثبت می‌گردید. آزمون آماری اندازه های تکراری جهت مقایسه مداخله اورتزها در هر فرد .و آزمون تی مستقل جهت مقایسه گروه دچار صافی ف پا با گروه سالم استفاده شد. همچنین جهت آنالیز آماری از نرم افزار اس پی اس نسخه 17 استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج حاصل نشان داد که در گروه دچار کف پای صاف، کفی فانکشنال به‌همراه کفش معمولی و کفش طبی نسبت به حالت پابرهنه سبب کاهش معناداری در میزان جا‌به‌جایی مرکز فشار می‌شدند (P<0/05) و تفاوت معنی‌داری بین دو گروه کفش طبی و کفی فانکشنال با کفش معمولی وجود نداشت (P=0/085). سرعت نوسان مرکز فشار در حالت پابرهنه بیشتر از حالت‌های دیگر بود، اما در مقایسه با کفش طبی در حالت کفی فانکشنال و کفش معمولی سرعت نوسان کاهش یافت (سطح معناداری در این مطالعه 0/05 در نظر گرفته شد).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه، تفاوت معناداری در تعادل بین پوشیدن کفش طبی و کفی فانکشنال به‌همراه کفش معمولی در حالت ایستادن بر روی یک‌پا وجود نداشت و با توجه به کاهش میزان جا‌به‌جایی مرکز فشار با کفی فانکشنال در مقایسه با کفش طبی و نیز عدم‌پذیرش کفش طبی توسط کودکان، به نظر رسد که تجویز کفی فانکشنال به همراه کفش معمولی می تواند تجویز مناسبی برای صافی کف پا کودکان باشد.

متن کامل [PDF 355 kb]   (2650 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اورتز و پروتز
دریافت: 1393/1/19 | پذیرش: 1393/6/17 | انتشار: 1393/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb