دوره 4، شماره 3 و 4 - ( پاييز و زمستان 1382 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakeri H, Abdollahi I, Majdoleslami B. Cross Transfer Effect of Unilateral Quadriceps Muscle Exercises on Contralateral Limb. jrehab 2003; 4 (3 and 4) :29-33
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-149-fa.html
شاکری حسن، عبداللهی ایرج، مجدالاسلامی بصیر. بررسی اثر انتقال متقابل تمرینات یک‌طرفه عضله چهارسر ران به اندام مقابل. مجله توانبخشی. 1382; 4 (3 و 4) :29-33

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-149-fa.html


1- گروه فیزیوتراپی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، irshaker2000@yahoo.com
چکیده:   (16939 مشاهده)

هدف: وقتی یک اندام به هر دلیل بی‌حرکت می‌شود، ضعف و کاهندگی (آتروفی) عضلانی در اثر بی‌حرکتی و عدم استفاده از عضلات، مشکلات متداولی است که درمانگرها با آن مواجه هستند و روش‌های مختلفی برای پیشگیری و برطرف‌نمودن آن پیشنهاد شده است. از جمله جالب‌ترین آنها بهره‌گیری از پدیده انتقال متقابل است که به‌معنی تمرین‌دادن یک اندام و اثرگذاری بر اندام مثقابل است. هدف ما در این مطالعه، بررسی پدیده انتقال متقابل قدرت و تحمل ناشی از تمرینات عضله چهارسر یک اندام به اندام مقابل بوده است.

روش بررسی: 46 نفر دانشجوی مذکر داوطلب در دو گروه آزمایش و کنترل در این مطالعه شرکت داشتند. نیمی از آنها (23 نفر) که گروه آزمایش بودند بعد از ارزیابی اولیه، تمرینات تجویزشده را با پای راست انجام دادند و پس از سه هفته تمرین مورد ارزیابی مجدد و نهایی قرار گرفتند. 23 نفر دیگر که در گروه کنترل قرار داشتند پس از ارزیابی، به‌مدت سه هفته یه زندگی عادی خود ادامه دادند و سپس مورد ارزیابی پایانی قرار گرفتند.

یافته‌ها: نتایج به‌دست‌آمده پس از انجام آزمون روی اطلاعات و داده‌های به‌دست‌آمده حاکی از آن است که در گروه آزمایش متغیرهای قدرت و تحمل در هر دو پای تمرین‌دیده و تمرین‌ندیده دستخوش افزایش شده‌اند و میانگین تغییرات در هر دو پا یکسان است. درحالی‌که در گروه کنترل تغییرات معنی‌داری برای متغیرهای فوق ایجاد نشد.

نتیجه‌گیری: با این نتایج وجود پدیده انتقال متقابل تأیید می‌شود و نظر به اینکه تغییرات در هر دو پای تمرین‌دیده و تمرین‌ندیده یکسان بوده است، می‌توان نتیجه گرفت در اوایل تمرین بروز تغییرات بیشتر به سازوکارهای عصبی مربوط است و سیستم اعصاب مرکزی به‌طور طبیعی برای حفظ تقارن این تغییرات را دو طرفه ایجاد می‌نماید.

متن کامل [PDF 355 kb]   (2032 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/7/15 | پذیرش: 1394/7/15 | انتشار: 1394/7/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb