دوره 15، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehri K, Akbari F, Yazdkhasti B, Panahi M H. The Meta-analysis of the Researches on Harm Reduction and Remedy in Addiction. jrehab 2014; 15 (2) :32-41
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1457-fa.html
مهری کریم، اکبری فاطمه، یزدخواستی بهجت، پناهی محمدحسین. فراتحلیل پژوهش‌های انجام شده در حوزه کاهش آسیب و درمان اعتیاد. مجله توانبخشی. 1393; 15 (2) :32-41

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1457-fa.html


1- دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران. ، kmehrik@yahoo.com
2- تامین اجتماعی نیروهای مسلح
چکیده:   (6625 مشاهده)

هدف: هدف از پژوهش حاضر، فراتحلیل پژوهش‌های انجام شده در خصوص کاهش آسیب و درمان است.

روش بررسی: در این پژوهش با استفاده از روش فراتحلیلی، مطالعاتی که به کاهش آسیب و درمان پرداخته بودند، گردآوری شدند. برای گردآوری مطالعات، با استفاده از کلیدواژه‌های مرتبط، جستجو در سایت‌ها و پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه-ها انجام شد. در نهایت مطالعاتی که با معیارهای ورود به فراتحلیل همخوانی داشتند گزینش شد و اطلاعات مورد نظر برای آزمون فرضیات با پرسش‌نامه معکوسی که توسط نویسنده تهیه شده بود، استخراج شد. از یازده مطالعه گزینش شده، آماره‌های مناسب برای محاسبه اندازه اثر و اطلاعات مورد نیاز دیگر ثبت شد و با نرم افزار CMA2 اندازه اثرها و تجزیه و تحلیل فرضیات محاسبه شد.

یافته‌ها: نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد که در مجموع، متغیرهای مستقل شناسایی شده بر کاهش آسیب و درمان موثر بوده است. مقدار اندازه اثر تلفیق شده ۰٫۸ (۰٫۸=d)، و به لحاظ آماری نیز معنادار است. از آنجایی که این مقدار در دامنه ای بین ۰٫۷ تا ۰٫۸ قرار دارد، طبق دسته‌بندی کوهن، متوسط ارزیابی می شود. نتایج همچنین نشان می دهد متغیرهایی نظیر داشتن مبنای تئوریک، وضعیت ورود (تازه وارد، شش ماه و بیشتر)، میانگین تزریق روزانه، درمان یکپارچه‌نگر، مداخلات درمانی، کیفیت خدمات درمانی، عزت نفس اجتماعی، درمان با متادون و مداخلات درمانی به لحاظ آماری تاثیر معناداری بر کاهش آسیب و درمان داشته است.

نتیجه‌گیری: برای دستیابی به کاهش آسیب و درمان، باید وضعیت ورود (تازه وارد، شش ماه و بیشتر)، میانگین تزریق روزانه، درمان یکپارچه نگر، مداخلات درمانی، کیفیت خدمات درمانی، عزت نفس اجتماعی، درمان با متادون و مداخلات درمانی مربوط به اقوام را مد نظر قرار داد.

متن کامل [PDF 422 kb]   (2582 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اعتیاد
دریافت: 1392/11/5 | پذیرش: 1393/2/27 | انتشار: 1393/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb