دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1394 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Joghatin Alibazi R, Nodehi Moghadam A, Zarrabi V, Bakhshi E, Nakhaei N. The Effect of Muscle Fatigue on Normal Biomechanics of Shoulder Girdle: A Systematic Review of the Literature. jrehab 2015; 16 (3) :242-251
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1453-fa.html
جغتین‌ علی‌بازی راضیه، نودهی‌مقدم افسون، ضرابی ویدا، بخشی عنایت‌الله، نخعی نازنین. تأثیر خستگی عضلانی بر بیومکانیک طبیعی کمربند شانهای: مروری نظاممند بر مطالعات گذشته. مجله توانبخشی. 1394; 16 (3) :242-251

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1453-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
2- گروه فیزیوتراپی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی. تهران، ایران. ، afsoonnodehi@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی ایران
4- گروه فیزیوتراپی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی. تهران، ایران.

هدف: ثبات دینامیک در شانه، جزیی حیاتی است و هرگونه اختلال در عملکرد عضلاتی که به حفظ این ثبات کمک میکند منجر به پاتولوژی میشود. یکی از عوامل برهمزننده عملکرد عضلات، خستگی است. ازآنجاییکه برطبق اطلاعات گروه تحقیق تابهحال پژوهش جامعی این مطالعات را مورد بررسی قرار نداده است؛ بنابراین، هدف از انجام این مطالعه مروری نظاممند، بررسی تأثیر خستگی عضلانی بر بیومکانیک طبیعی کمربند شانهای است.

روش بررسی: این مطالعه براساس جستجوی الکترونیکی در بانکهای اطلاعاتی پابمد (PubMed)، اِسکوپوس (Scopus)، اِلزویر (Elsevier)، اُوید (Ovid)، سیناهِیل (CINAHL)، سایِنس دایرِکت (Science Direct)، پِروکوییست (ProQuest)، تامپسون (Thompson)، اِمبِیس (EMBASE) و مِدلاین (Medline) در فاصله زمانی بین سالهای 2012-1995 انجام گرفته است. کلیدواژههای استفادهشده عبارت از شانه، خستگی عضلانی، حس عمقی و کینماتیک بود.

یافتهها: حاصل این جستجوی الکترونیکی در بانکهای اطلاعاتی مذکور، 350 مقاله بود که 22 مطالعه معیارهای لازم را برای ورود به مطالعه داشتند. تفاوتهای بین مطالعات از نظر تعداد نمونهها، پروتکل خستگی و روشهای اندازهگیری مورد بررسی قرار گرفتند.

نتیجهگیری: بررسی مقالات نشان داد که خستگی فعالیت عضلات کمربند شانهای و درنتیجه کینماتیک ناحیه را تغییر میدهد و همچنین منجر به کاهش حس عمقی در طی وضعیتها و حرکات مختلف در هر دو مفاصل اسکاپولوتراسیک و گلنوهومرال میشود. بهطورکلی، نتایج نشان داد که شواهد کافی مبنی بر تأثیر خستگی بر کینماتیک کمربند شانهای وجود دارد و بیومکانیک طبیعی شانه را تغییر میدهد.

واژه‌های کلیدی: شانه، خستگی عضلانی، حس عمقی، کینماتیک
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: فیزیوتراپی