جلد 14 - ویژه‌نامه: مطالعات اعتیاد                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Doustian Y, Shafi'e-Abadi A, Kalantar-Koushe S M, Massah O. Effectiveness of Marlatt’s Cognitive-Behavioral Model on Increasing Self-efficacy in Opiate-Dependents. jrehab 2014; 14 (S1) :38-48
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1444-fa.html
دوستیان یونس، شفیع‌آبادی عبداللّه، کلانترکوشه سیدمحمد، مسّاح امید. اثربخشی مداخله شناختی‌رفتاری مبتنی‌بر مدل مارلات بر افزایش خودکارآمدی در افراد وابسته به مواد افیونی. مجله توانبخشی. 1392; 14 (S1) :38-48

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1444-fa.html

1- دانشگاه علامه طباطبایی
2- مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، omchomch@gmail.com

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مداخله شناختی‌رفتاری مبتنی‌بر مدل مارلات بر افزایش خودکارآمدی در افراد وابسته به مواد افیونی انجام شده است.

روش بررسی: در یک طرح آزمایشی، ۳۰نفر از افراد وابسته به مواد افیونی مراجعه‌کننده به کلینیک‌های ترک اعتیاد خرم-آباد، به‌صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه تخصیص یافتند. گروه آزمایش به مدت ۱۲جلسه ۲ساعته، تحت درمان شناختی‌رفتاری مبتنی‌بر مدل مارلات قرار گرفتند. دو گروه در آغاز و پایان درمان، پرسشنامه خودکارآمدی را تکمیل کردند. برای تحلیل داده‌ها، از تحلیل کوواریانس استفاده شد.

یافته‌ها: بین دو گروه در مرحله پس‌آزمون تفاوت معناداری در میزان خودکارآمدی وجود داشت.

نتیجه‌گیری: رویکرد درمانی شناختی‌رفتاری مبتنی‌بر مدل مارلات بر افزایش خودکارآمدی در افراد وابسته به مواد افیونی مؤثر است.

متن کامل [PDF 1196 kb]   (2000 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اعتیاد
دریافت: 1392/9/25 | پذیرش: 1392/12/4 | انتشار: 1392/12/16