دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1394 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Moharrami R, Shoja'eddin S, Sadeghi H. The Effect of Theraband Training on Position Sense of Internal and External Rotator Muscles in Male Athletes with Shoulder Impingement Syndrome. jrehab 2015; 16 (3) :228-233
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1440-fa.html
محرمی رامین، شجاع‌الدین صدرالدین، صادقی حیدر. تأثیر تمرینات تراباند بر حس وضعیت عضلات داخلی و خارجی گرداننده شانه مردان ورزشکار مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه. مجله توانبخشی. 1394; 16 (3) :228-233

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1440-fa.html

1- دانشگاه خوارزمی ، raminatb20@yahoo.com
2- دانشگاه خوارزمی

هدف:  این مطالعه بهمنظور بررسی تأثیر تمرینات تراباند بر حس وضعیت عضلات داخلی و خارجی گرداننده شانه مردان ورزشکار مبتلا به  سندرم گیر افتادگی شانه انجام شد.

روش بررسی: پژوهش حاضر مداخلهای و از نوع تحقیق نیمهتجربی بهصورت طرح پیشآزمون-پسآزمون با گروه کنترل است که در آن 30 نفر از مردان مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه با دامنه سنی 20 تا 30 سال در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل بهصورت غیرتصادفی و هدفدار تقسیم شده بودند، شرکت داشتند. بهمنظور اندازهگیری حس وضعیت عضلات داخلی و خارجی گرداننده شانه از دستگاه ایزوکنتیک مدل بایودکس سیستم 3 ساخت کشور آمریکا استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تی زوجی و مستقل در نسخه 21 نرم افزار SPSS استفاده شد.

یافتهها: در گروه آزمایش پس از شش هفته تمرینات تراباند، بهبودی معنیداری در حس وضعیت عضلات داخلی و خارجی گرداننده شانه مردان ورزشکار مبتلا به  سندرم گیرافتادگی شانه در سه زاویه 0، 45 و 90 درجه در سطح معنیداری 0/05 ایجاد شد (0/05=P).

نتیجهگیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تمرینات تراباند منجر به بهبودی حس وضعیت هر دو گروه عضلانی داخلی و خارجی گرداننده شانه مردان ورزشکار مبتلا به سندرم گیرافتادگی میشود؛ ازاینرو، از این تمرینات بهدلیل مزایای آن میتوان بهصورت گسترده در تیمهای ورزشی و همچنین برای توانبخشی آسان و سریعتر بیماران بهره گرفت.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیوتراپی
دریافت: 1392/10/12 | پذیرش: 1393/10/16 | انتشار: 1394/7/1