دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Zolfaghari A R, Fathi D, Massah O. Behavior Disorders Prevalence in High School Students in Hamedan Province. jrehab 2014; 15 (1) :45-52
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1415-fa.html
ذوالفقاری علی‌رضا، فتحی داود، مساح امید. بررسی میزان شیوع اختلالات رفتاری در بین دانش‌آموزان دوره متوسطه در استان همدان. مجله توانبخشی. 1393; 15 (1) :45-52

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1415-fa.html

1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تویسرکان، گروه آموزش ابتدایی
2- مرکز تحقیقات سوء مصرف مواد و وابستگی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران ، omchomch@gmail.com

هدف: اختلالات رفتاری طیف وسیعی از مشکلات دوران کودکی و نوجوانی را تشکیل می‌دهد که شیوع آن در مناطق مختلف ایران و جهان متفاوت است و آگاهی از آن، لازمه پیشگیری از آن و درمان و توانبخشی مبتلایان است. پژوهش حاضر به بررسی میزان شیوع اختلالات رفتاری در دانش‌آموزان دوره متوسطه استان همدان پرداخته است.

روش بررسی: این پژوهش توصیفی، از نوع زمینه‌یابی مقطعی می‌باشد. جامعه آماری آن تمامی دانش‌آموزان دوره متوسطه استان همدان در سال تحصیلی ۹۲-۹۱ بود و حجم نمونه ۵۰۰ نفر دانش‌آموز دختر و پسر بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به شیوه نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای بر اساس منطقه و جنسیت، انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه مبتنی بر تجربه آخنباخ فرمYSR استفاده شد و برای تحلیل داده‌ها از آزمون فریدمن و تی مستقل استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که میزان شیوع اختلالات رفتاری در بین دانش‌آموزان استان همدان ۱۰ درصد است. میزان شیوع در بین دختران بیشتر از پسران بوده و بیشترین اختلال مربوط به مشکلات گوشه گیری/اضطراب و مشکلات توجه و کمترین اختلال مربوط به مشکلات و شکایات جسمانی می‌باشد.

نتیجه‌گیری: میزان شیوع اختلالات رفتاری در استان همدان مشابه با سایر پژوهش‌های انجام شده بوده، اما میزان شیوع در جنسیت با سایر تحقیقات متفاوت است.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: روانشناسی کودکان استثنایی
دریافت: 1392/9/27 | پذیرش: 1392/12/4 | انتشار: 1393/1/1