جلد 14 - ویژه‌نامه: توان‌بخشی اعصاب اطفال                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Hemmati S, Pourmohammadreza-Tajrishi M, Rassafiani M, Shirin-bayan P, Koushesh M R, Teimouri R. Comparison of Emotional Maturity in Boys adolescents with Down Syndrome(Research in Normal and Exceptional Schools). jrehab 2014; 14 (S2) :87-92
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1414-fa.html
همتی ساحل، پورمحمدرضای‌تجریشی معصومه، رصافیانی مهدی، شیرین‌بیان پیمانه، کوشش محمدرضا، تیموری رباب. مقایسه بلوغ هیجانی در پسران نوجوان با سندروم داون (تحقیقی در مدارس عادی و استثنایی). مجله توانبخشی. 1392; 14 (S2) :87-92

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1414-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال، تهران، ایران. ، sahel.hemmati@yahoo.com
2- گروه کودکان استثنایی
3- مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال

هدف: این مطالعه به بررسی مقایسه ای بلوغ هیجانی و مشکلات مربوطه در افراد با سندروم داون پسر (18-12) ساله ای میپردازد که در مدارس عادی و استثنایی درس میخوانند .

روش‌ بررسی: دو گروه ۱۵ کودک با سندروم داون ۱۲ تا ۱۸ ساله پسر که در مدارس عادی و استثنایی درس میخوانند با توجه به متغییرهای بهره هوشی, سن ,تحصیلات خانواده و وضعیت اجتماعی – اقتصادی همسان سازی گردیدند و جداگانه با استفاده از پرسشنامه مقیاس بلوغ هیجانی افراد مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفتند.

یافته‌ها: افراد با سندروم داون که در مدارس عادی درس میخوانند به طور معناداری (P<0/001) در مقیاسهای بلوغ هیجانی و مولفه های آن (ثبات و بازگشت هیجانی و نیز سازگاری اجتماعی و استقلال) اختلاف دارند.

نتیجه‌گیری: مهارتهای اجتماعی در نوجوانان با سندروم داونی که در مدارس عادی تحصیل میکننددر مقایسه با همتایان خود که در مدارس استثنایی درس میخوانند رشد مناسب تری دارد. این تنیجه میتواند تاییدی در بسط آموزش فرا گیر باشد.

متن کامل [PDF 296 kb]   (2031 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: روانشناسی کودکان استثنایی
دریافت: 1392/9/18 | پذیرش: 1392/12/13 | انتشار: 1392/12/13