جلد 14 - ویژه‌نامه: توان‌بخشی اعصاب اطفال                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dalvand H, Rassafiani M, Hosseini S A, Khankeh H R, Samadi S A. Co-occupations: An Open Window to the World of Caring of Children with Cerebral Palsy. jrehab 2014; 14 (S2) :8-17
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1380-fa.html
دالوند حمید، رصافیانی مهدی، حسینی سیدعلی، خانکه حمیدرضا، صمدی سیدعلی. هَماکارها؛ پنجره‌ای باز به دنیای مراقبت از کودکان فلج مغزی. مجله توانبخشی. 1392; 14 (S2) :8-17

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1380-fa.html


1- مرکز تحقیقا سلامت در حوادث وفوریت های پزشکی، تهران، ایران. ، sahosseini@uswr.ac.ir
چکیده:   (9370 مشاهده)

هدف: هَماکار، به مشغولیت دو یا چند نفر در یک کاره اطلاق می‌گردد که افراد به‌صورت فعالانه و در یک چارچوب زمانی، به‌صورت جسمی، هیجانی و فکری در آن درگیر هستند. هدف از این مطالعه، تبیین هَماکارهای مادران کودکان فلج مغزی از دیدگاه مادران، کودکان فلج مغزی و کاردرمانگران در جامعه ایرانی بود.

روش بررسی: این مطالعه کیفی قسمتی از یک مطالعه نظریه پایه است که با مشارکت ۳ کودک فلج مغزی، ۱۳نفر از مادران آنها و ۶ کاردرمانگر انجام شد. افراد با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند و در ادامه نمونه‌گیری نظری انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از مصاحبه فردی و گروهی به‌صورت نیمه‌ساختارمند، مشاهده هدفمند در منزل و کلینیک، فیلم ویدئویی و خاطره جمع‌آوری شد. کلیه مصاحبه‌ها ضبط شده، بازنویسی و مرور شدند. سپس به روش تحلیل محتوی کیفی و با استفاده از آنالیز مقایسه مداوم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: از مجموع مصاحبه‌ها، ۶۹۵ کد باز یا اولیه بدست آمد. این کدها در طی فرایند تجزیه و تحلیل در چهار درونمایه اصلی: مواجهه با مشکلات مراقبت فردی، پی‌جوئی برای درمان، چالش‌های تطابقی مراقبت آموزشی و محدود شدن اوقات فراغت والدین به عنوان هَماکارهای‌ اصلی مادران کودکان فلج مغزی طبقه‌بندی شدند.

 نتیجه‌گیری: شناخت هَماکارها، نگرش ما را نسبت به مراقبت‌های ویژه‌ای که مادران کودکان فلج مغزی، علاوه بر مراقبت‌های معمولی، در قبال فرزندانشان انجام می‌دهند توسعه داده و به مدیریت مراقبتی کودک برای مدت زمان طولانی کمک کرده و آگاهی ما را از مشکلات و موانع مراقبتی افزیش می‌دهد.

متن کامل [PDF 1367 kb]   (3008 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: کاردرمانی
دریافت: 1392/7/23 | پذیرش: 1392/11/19 | انتشار: 1392/12/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb