دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1386 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Ostadi-Moghaddam H, Khabbaz-Khoub M, Yekta A, Heravian J, Mehdi-Zadeh A R. An Investigation in Causes of Severe Visual Impairment and Blindness of the Students from the Blind Schools of Mashad. jrehab 2007; 8 (1)
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-13-fa.html
استادی‌مقدم هادی، خبازخوب مهدی، یکتا عباس‌علی، هرویان جواد، مهدی‌زاده علی‌رضا. بررسی علل نابینایی و کاهش شدید دید در دانش‌آموزان مدارس نابینایان مشهد در سال 1385. مجله توانبخشی. 1386; 8 (1)

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-13-fa.html

1- گروه بینایی سنجی، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، E-mail: hd-ostadi@mums.ac.ir

هدف: تعیین علل کاهش شدید دید و نابینایی و تعیین میزان حدت بینایی در دانش‌آموزان مدارس نابینایان شهر مشهد به منظور ارزیابی علل قابل پیشگیری هدف این مطالعه می‌باشد.

روش بررسی: در سال 1385 طی یک مطالعه تحلیلی و با استفاده از پروتکل تعدیل شده سازمان بهداشت جهانی برای بچه‌های نابینا و نیمه بینا 260 دانش‌آموز شاغل به تحصیل در چهار مدرسه نابینایان در مشهد مورد معاینه قرارگرفتند. اطلاعات جمع آوری شده توسط اپتومتریست و متخصص چشم شامل پرسشنامه و معاینات بالینی آنالیزو نقص اصلی تشریحی و علت اصلی بوجود آورنده آن برای هر دو چشم جداگانه مشخص و ثبت گردید.

یافته‌ها: در جمعیت مورد مطالعه 157 نفر (%54/9) مذکر و 129 نفر (%45/1) مؤنث بودند. متوسط سن دانش‌آموزان 4/2±14/2 سال بود. بیشترین علل نابینایی مربوط به بیماریهای رتین (%28/6) و بعد از آن به ترتیب آتروفی عصب بینایی، لنز (کاتاراکت مادرزادی)، کدورت قرنیه، گلوکوم مادرزادی، آلبینیسم، میکروفتالموس، آنوفتالموس و ضایعات یووه آ بودند. بیشترین علل جراحی انجام شده کاتاراکت بود و میزان شیوع عدم درک نور در دو جنس از نظر آماری معنی‌دار بود (P<0/01).

نتیجه گیری: بیماریهای ارثی نقش مهمی در میان علل نابینایی دارند، بنابراین مشورت ژنتیکی و غربالگری در سنین پایین و آموزش عمومی می‌تواند از بروز نابینایی پیشگیری، یا از شیوع آن کاسته و یا شدت آن را کم نماید.

متن کامل [PDF 1989 kb]   (2369 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/4/31 | پذیرش: 1394/7/19 | انتشار: 1394/7/19