URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1296-fa.html
هدف: هدف این تحقیق طراحی و ساخت و ارزیابی عملکرد یک واسط انسان با کامپیوتر پوشیدنی بوده است که امکان تایپ حروف با حرکات چشم را برای بیان منظور، در افراد ناتوان جسمیحرکتی و فاقد قدرت تکلم فراهم میآورد.
روش بررسی: در این مطالعۀ کاربردیتوسعهای، عینکِ واسطی طراحی و ساخته شده است که سیگنال الکتریکی چشم را ثبت و بهصورت بیسیم به کامپیوتر منتقل میکند. با پردازش زمان حقیقی اطلاعات، امکان ارتباط با صفحهکلید مجازی و نیز بازی کامپیوتری فراهم میشود. برای ارزیابی عملکرد دستگاه، شش فرد عادی ازلحاظ جسمیذهنی و علاقهمند به شرکت در آزمایش، در محدودۀ سنی ۱۶تا۵۰ با نمونهگیری ساده انتخاب شدند و در مجموع ۱۰۷۱ کاراکتر را با این دستگاه تایپ کردند. برایناساس پارامترهایی نظیر صحت عملکرد سیستم و میزان تایپ محاسبه شد. همچنین امکانپذیری استفاده از دستگاه برای افراد ناتوان جسمیحرکتی با انجام بازی کامپیوتری روی چهار فرد فلج در چهار اندام بررسی شد.
یافتهها: طبق نتایج بهدستآمده از آزمایشها، صحت عملکرد سیستم در تشخیص حالتهای حرکتی چشم، در گروه افراد عادی ۹۴/۱ درصد و میزان تایپ ۷/۲۲ کاراکتر در دقیقه محاسبه شد. در انجام حرکتهای چشم برای ارتباط با سیستم، متوسط درصد موفقیت افراد ناتوان جسمیحرکتی شرکتکننده در آزمایش ۵۸/۷ درصد محاسبه گردید.
نتیجهگیری: این دستگاه ضمن حفظ کیفیت مطلوب در ثبت و پردازش سیگنال، کوچک (در اندازۀ cm۴/۵×cm۲/۶) و سبک (۱۵ گرم) و کممصرف (توان مصرفی mW ۱۲۳) بوده است، بهصورت عینکی روی چشم گذاشته میشود و امکان کاربرد روزانه را برای کاربر خود فراهم میکند. محیط کاربری بهگونهای طراحی شده است که فرد میتواند کلمات را با کمترین تعداد حرکت چشم تایپ کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |