جلد 8 - ويژه‌نامه توان‌بخشي در بيماري‌ها و اختلالات رواني                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei O, Fadaei F, Hemmati S, Dolatshahi B, Karimlou M. The Reasons of Electroconvulsive Therapy Prescription in Razi Psychiatric Therapeutic and Teaching Hospital. jrehab 2007; 8 :14-20
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-124-fa.html
رضایی امید، فدایی فربد، همتی ساحل، دولتشاهی بهروز، کریملو مسعود. دلایل تجویز درمان با تشنج الکتریکی در مرکز آموزشی درمانی روا‌ن‌پزشکی رازی. مجله توانبخشی. 1386; 8 () :14-20

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-124-fa.html


1- گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، E-mail: dr.Rezaei@uswr.ac.ir
چکیده:   (10459 مشاهده)

هدف: درمان با تشنج الکتریکی اگر چه یکی از درمانهای مفید و مؤثر روانپزشکی است، ولی بدلیل تهاجمی بودن و عوارض محتمل آن، می‌بایست در موقعیتهایی که پژوهش‌های قبلی و کتب مرجع آنرا مؤثر دانسته‌اند بکار رود. این پژوهش با هدف تعیین دلایل تجویز تشنج الکتریکی در مرکز روانپزشکی رازی صورت گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی بیمارانی که از تاریخ 1382/10/01 تا تاریخ 1383/12/30 در مرکز درمانی روانپزشکی رازی بستری شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه نمونه، بیمارانی بودند که بوسیله تشنج الکتریکی مداوا شده بودند. نمونه‌گیری به روش تمام شمار انجام شد. ابزار گرد‌آوری اطلاعات، فرم پرسشنامه محقق ساخته‌ای بود که توسط پزشک تجویزکننده تشنج الکتریکی تکمیل می‌گردید و تشخیص بیماری و دلیل تجویز تشنج الکتریکی و نیز سن و جنس بیماران را مورد سئوال قرار می‌داد. ‌داده‌های بدست آمده با استفاده از تستهای همبستگی و آزمون مجذور خی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: شایعترین اختلالات تشخیص داده شده که در مرکز رازی بوسیله تشنج الکتریکی درمان شده عبارت بودند از: 1- اسکیزوفرنیا 2- اختلال دوقطبی 3- اختلال اسکیزوافکتیو. شایعترین دلایل تجویز تشنج الکتریکی در مرکز روانپزشکی رازی نیز عبارت بودند از: 1- مقاومت به درمان 2- شدید و حاد بودن علائم سایکوتیک و 3- وجود علائم کاتاتونیا و موتیزم. همچنین در این پژوهش مشخص شد که سن و جنس تأثیری بر تجویز تشنج الکتریکی در بیماران مرکز رازی نداشته است (P>0/05).

نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت، مفید و مؤثر بودن تشنج الکتریکی از یک سو و نگرانیهای موجود پیرامون استفاده از این شیوه درمانی در موقعیتهایی که مورد تأیید کتب مرجع و پژوهش‌های قبلی نیستند، بنظر می‌رسد لازم است بر آموزش این نوع از درمان به دستیاران روانپزشکی و گروه‌های وابسته تأکید بیشتری شود و در دوره‌های بازآموزی روانپزشکان نیز جلساتی در مورد تشنج الکتریکی باشد.

متن کامل [PDF 604 kb]   (2555 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/7/8 | پذیرش: 1394/7/19 | انتشار: 1394/7/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb