URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1119-fa.html
هدف: در تحقیق حاضر تلاش شد که روند تغییرات سفتی عضلانی بر اساس معیارهای بیومکانیکی در مفصل آرنج بیماران سکته مغزی، به ازاء افزایش سرعت حرکت غیر فعال مفصل آرنج و افزایش میزان معیار MAS، بررسی شود.
روش بررسی: شاخصهای بیو مکانیکی ویسکوز و الاستیک در بخشهای مختلف از نمودار گشتاور زاویه حرکت غیر فعال فلکشن و اکستنشن مفصل آرنج در 15 بیمار سکته مغزی و 15 فرد سالم توسط دینامومتر ایزوکینتیک سایبکس (CYBEX) ثبت گردید و برنامهای در محیط MATLAB توسعه یافت که قادر به محاسبهی شاخصها در هر بازه بود. بیماران را بر اساس شدت معیار کیفی سفتی عضلانی (MAS) به 3 گروه 1، 2 و 3 تقسیم کرده و شاخص های مورد نظر برای گروه بیمار و گروه کنترل در 4 سرعت 15 ،45 ،75 و 120 درجه بر ثانیه محاسبه گردید.
یافتهها: در خصوص شاخص های سفتی ویسکوالاستیک و سفتی ویسکوز، افزایش میزان شاخص های مربوطه به ازاء افزایش سرعت حرکت و میزان معیار MAS در بین کلیه نمونه ها مشاهده شد و در خصوص شاخص سفتی الاستیک، افزایش نا منظم شاخص مربوطه به ازاء افزایش سرعت حرکت در بین نمونه ها ی گروه 2 و 3 به وضوح مشاهده شد همچنین با افزایش میزان معیار MAS اثر شاخص مربوطه در رتبه های بالایی MAS کاهش یافت.
نتیجهگیری: مشاهده شد که با افزایش سرعت حرکت و میزان معیار MAS، اثر سفتی ویسکوز در عضلات افزایش یافته، به این معنی که سفتی ایجاد شده در اندام درگیر در حرکت، در بیماری CVA بیشتر به دلیل سفتی عضلات و ناشی از سفتی ویسکوز بوده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |