دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Golchini A, Beh-Pour N, Ahanjan S, Saeb M, Soleimani S. The Survey of Outcomes and Return to Game in Score Player with Reconstructed Anterior Cruciate Ligament. jrehab 2014; 14 (4) :35-43
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1091-fa.html
گلچینی علی، به‌پور ناصر، آهن‌جان شهرام، صائب مرتضی، سلیمانی سعید. بررسی پیامدها و بازگشت به بازی در فوتبالیست‌های دارای رباط صلیبی قدامی بازسازی‌شده درطول یک سال بعد از جراحی. مجله توانبخشی. 1392; 14 (4) :35-43

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1091-fa.html

1- دانشگاه پیام نور و آزاد هرسین، کرمانشاه، ایران ، Drgolchini@ymail.com
2- دانشگاه رازی
3- دانشگاه امیر کبیر
4- دانشگاه علوم پزشکی
5- مرکز فیزیوتراپی

هدف: هدف از پژوهش حاضر، بررسی پیامدها و میزان بازگشت به بازی در فوتبالیست‌های دارای رباط صلیبی قدامی (ACL) بازسازی‌شده درطول یک سال است.

روش بررسی: سی‌ودو نفر فوتبالیست که عمل بازسازی ACLداشتند، ازطریق (BPTBG) Bony-Patellar Tendon- Bony graft (تکنیک Modified Clancy) انتخاب و به‌صورت تصادفی، در دو گروه شانزده‌نفریِ بازتوانی تسریعی و سُنتی تقسیم‌بندی شدند. گروه تسریعی، برنامۀ بازتوانی تسریعی را به‌مدت ۲۴ هفته و گروه سُنتی، برنامۀ بازتوانی سنتی را به‌مدت ۳۶ هفته اجرا کردند. در پایان ماه‌های ۴، ۶، ۹ و ۱۲، عملکرد عضلانی عضلات زانو و عملکرد ذهنی و میزان بازگشت به سطوح رقابتی ورزش‌کاران ارزیابی شد. از تحلیل پراکنش با اندازه‌گیری مکرر و آزمون تی برای تجزیه‌وتحلیل نتایج در سطح ۰/۰۵ بهره گرفته شد.

یافته‌ها: در هر دو گروه، عملکرد عضلانی اندام جراحی‌شده کمتر از اندام سالم بود. عملکرد عضلانی زانوی جراحی‌شده در گروه تسریعی نسبت‌به گروه سُنتی بهتر بود (P<0/05). عملکرد ذهنی در گروه تسریعی در هر دو مقیاس (لِی ‌شهُلم و سینسیناتی) بیشتر از گروه سُنتی بود (P&le0/05). گروه تسریعی، به سطوح  ۳ و ۴ رقابتی بازگشتند؛ درحالی‌که گروه سُنتی به‌طور معناداری پایین‌تر بود (۱، ۲)، (P&le0/02).

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که نقص در قدرت با نقص در عملکرد ورزشی فوتبالیست‌ها رابطۀ قوی دارد و باعث نقصان فرد در عملکرد ذهنی می‌شود. همچنین برنامۀ تمرین‌های تسریعی (عصبی‌عضلانی) در بازگشت مطمئن‌تر فوتبالیست‌ها به مسابقات نقش کلیدی ایفا می‌کند.

متن کامل [PDF 1070 kb]   (1906 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مدیریت توانبخشی
دریافت: 1391/2/29 | پذیرش: 1392/6/6 | انتشار: 1393/3/25