دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1383 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini M A, Khankeh H R, A'laei S, Dibaei M. Study Influence of Nursing Home Care upon Complications of Immobility in Musculoskeletal System in Patient with Stroke that Admitted at Home in the City of Semnan 1381- 82 . jrehab 2005; 5 (4) :35-42
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-107-fa.html
حسینی محمدعلی، خانکه حمیدرضا، علایی سیف‌اللّه، دیبایی مارال. بررسی تأثیر مراقبت پرستاری در منزل بر عوارض ناشی از بی‌حرکتی در سیستم عضلانی اسکلتی بیماران مبتلا به سکته مغزی بستری در منزل در شهرستان سمنان 82-1381. مجله توانبخشی. 1383; 5 (4) :35-42

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-107-fa.html


1- ، Email:mahmaimy@uswr.ac.ir
چکیده:   (14184 مشاهده)

هدف: سکته مغزی عامل ایجاد عوارض طولانی‌مدت در بیماران محسوب می‌شود. با توجه‌ به عوارض ناشی از بی‌حرکتی در سکته مغزی‌، یکی‌ از مهم‌ترین‌ مسائلی‌ که لازم است‌ به‌ آن‌ توجه‌ نمود، مراقبت پرستاری از بیمار است. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر مراقبت در منزل بر عوارض ناشی از بی‌حرکتی در سیستم عضلانی اسکلتی بیماران مبتلا به سکته مغزی بستری در منزل بوده است.

روش بررسی: در این مطالعه نیمه‌تجربی، جامعه پژوهش کلیه بیماران مبتلا به سکته مغزی بستری در منزل هستند که در زمستان سال 81 و بهار 82 در یکی از بیمارستان‌های شهرستان سمنان بستری بوده‌اند که از بین آنها تعداد 32 نفر به‌صورت تصادفی انتخاب گردیده‌اند (آزمون و شاهد). ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه‌ای مشتمل بر دو بخش است: بخش اول مشخصات دموگرافیک و بخش دوم به صورت چک‌لیست بررسی عوارض ناشی از بی‌حرکتی. سپس برای بیماران گروه آزمون مراقبت‌های پرستاری با تأکید بر سیستم‌های عضلانی اسکلتی هر هفته 12 تا 18 جلسه (هر جلسه به‌مدت 45 دقیقه تا یک ساعت) جمعاً به مدت 40 روز انجام گرفته است.

یافته‌ها: تجزیه و تحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و مقایسه عوارض ناشی از بی‌حرکتی بعد از انجام مداخلات بین دو گروه آزمون و شاهد در سیستم عضلانی اسکلتی (P=0/006)، اختلاف آماری معنی داری را نشان می‌دهد. همچنین در مورد فعالیت‌های روزمره زندگی، ضعف عضلانی و وضعیت فعالیت حرکتی در گروه آزمون نسبت به شاهد بهبود مشاهده شد.

نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل در ارتباط با هدف کلی پژوهش نشان داد که میزان عوارض ناشی از بی حرکتی در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد کمتر بوده است؛ یعنی براساس فرضیه، انجام مراقبت‌های پرستاری در منزل بر عوارض ناشی از بی‌حرکتی در سیستم‌های عضلانی اسکلتی مؤثر بوده و نقش بسزایی در کاهش عوارض ناشی از بی‌حرکتی در سیستم مذکور داشته است.

متن کامل [PDF 371 kb]   (3746 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/6/17 | پذیرش: 1394/7/16 | انتشار: 1394/7/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb