جلد 13 - ویژه‌نامه: توان‌بخشی اعصاب اطفال                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Soleymani F, Bajelan Z, Amir Ali Akbari S, Alavi-Majd H. Correlation between Anemia during Delivery and Developmental Delay in Children 12 Months in Qazvin, Iran 2011-2012. jrehab 2013; 13 :66-72
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1053-fa.html
سلیمانی فرین، باجلان زهرا، امیرعلی‌اکبری صدیقه، علوی‌مجد حمید. ارتباط کم‌خونی ‌مادر در هنگام زایمان با وضعیت تکاملی کودکان ۱۲ ماهه مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی-درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی قزوین سال ۱۳۹۰. مجله توانبخشی. 1391; 13 () :66-72

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1053-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

هدف: به دلیل ضرورت پیگیری‌های بیشتر و متفاوت در کودکانی با اختلالات تکاملی در سال‌های اولیه عمر، تعیین عوامل موثر در دوران بارداری در بروز اختلالات تکامل در هر جامعه‌ای اهمیت دارد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی کم‌خونی مادر هنگام زایمان با وضعیت تکاملی کودکان ۱۲ ماهه انجام گرفت.

روش بررسی: تحقیق با طراحی توصیفی همبستگی بر روی ۲۵۰ مادر و کودک ۱۲ ماهه آنان، مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی-درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی قزوین سال ۱۳۹۰ به روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ای انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل فرم اطلاعاتی و پرسش‌نامه‌‌های سنین و مراحل بود. داده‌ها با آزمون‌های مجذور کای، تی مستقل، من ویتنی و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: شیوع آنمی‌ فقرآهن در جامعه مورد نظر ۱۲ درصد و شیوع تأخیر تکاملی کودکان ۲۲٫۴ درصد می‌باشد. آنمی‌ همبستگی معناداری با وضعیت تکاملی کودکان و حیطه ارتباطی آن نشان داد (۰/۰۵>P). در مدل لجستیک متغیر میزان هموگلوبین همبستگی معناداری با وضعیت تکاملی کودکان نشان داد (۰/۰۲=P و ۰/۳۱=OR). از کل کودکان ۶۶٫۷ درصد در گروه آنمیک و ۵۵ درصد در گروه غیر آنمیک پسر بودند. ارتباط جنسیت پسر با تأخیر تکاملی مقدار احتمال نزدیک به سطح معناداری داشت (۰/۰۵۵=P و ۰/۵۲=OR).

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد یکی از دلایل تأخیر تکاملی کودکان آنمی می‌باشد. لزوم تحقیقات بیشتر و نیز تاکید بر مصرف آهن در دوران بارداری توصیه می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: تکامل، تأخیر تکاملی، آنمی
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اعصاب اطفال