دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1391 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Reza-zadeh F, Rajabi R, Karimi N, A'ali S, Vali-Zadeh A. The Vastus Medialis Oblique: Vastus Lateralis Electromyographic Intensity Ratio During Squat with Hip Adduction in Athletes with and Without Patellofemoral Pain Syndrome. jrehab 2012; 13 (2) :41-48
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1038-fa.html
رضازاده فرهاد، رجبی رضا، کریمی نورالدین، عالی شیرین، ولی‌زاده آیدین. مقایسه نسبت فعالیت میوالکتریک عضله پهن مایل داخلی به پهن خارجی طویل حین اسکات با اداکشن ران در ورزشکاران حرفه‌ای مبتلا و غیرمبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال. مجله توانبخشی. 1391; 13 (2) :41-48

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1038-fa.html

1- دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران. ، rezazade.farhad@gmail.com
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
4- دانشگاه محقق اردبیلی

هدف: مقایسه نسبت فعالیت الکترومیوگرافی عضله پهن مایل داخلی (VMO) به پهن خارجی طویل (VLL) حین حرکت اسکات با اداکشن ران در ورزشکاران مبتلا و غیرمبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) هدف این تحقیق بود.

روش بررسی: در این مطالعه غیر تجربی مورد-شاهدی، 1۶ ورزشکار مرد تیم ملی (والیبال، هندبال و تکواندو) سنین 30-18 سال مبتلا به PFPS با انتخاب هدفمند و 1۶ ورزشکار مرد سالم تیم‌های ملی که براساس متغیرهای وزن، قد، سن، رشته ورزشی و غالب بودن اندام تحتانی همتاسازی شده بودند، به‌ صورت داوطلبانه و براساس معیارهای ورود و خروج شرکت کردند. فعالیت الکترومیوگرافی عضلات VMO و VLL توسط الکترودهای سطحی و سیستمTelemetric EMG حین اسکات با اداکشن ران در زوایای ۱۵، ۳۰ و ۴۵ درجه فلکشن زانو ثبت و نسبت فعالیت عضلات VMO به VLL محاسبه گردید. جهت مقایسه نسبت عضلات مذکور در دو گروه، از آزمون آماری آنوای یک طرفه استفاده گردید.

یافته‌ها: نسبت VMO به VLL در هر دو گروه ورزشکاران مبتلا و غیر مبتلا به PFPS در تمامی زوایا تقریباً پایین‌تر از عدد 1 بوده و ورزشکاران سالم نسبت‌های پایین‌تر را دارا بودند. تفاوت معناداری در هیچکدام از زوایا بین گروه مبتلا و غیرمبتلا به‌دست نیامد.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد فعالیت‌های ورزشی مانع تضعیف عضله VMO در مقایسه با VLL می‌گردد و نسبت VMO به VLL در ورزشکاران مبتلا و غیرمبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال تأثیرپذیر از این سندرم نیست.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیوتراپی
دریافت: 1390/11/16 | پذیرش: 1391/12/20 | انتشار: 1391/12/20