دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1383 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Ayyoubian M, َAbdollahi I, Amiri M. Study Cause of SCI in Client User of Rehabilitation Services. jrehab 2005; 5 (4) :18-23
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-103-fa.html
ایوبیان محمود، عبداللّهی ایرج، امیری محسن. بررسی علل ضایعات نخاعی مددجویان استفاده‌کننده از خدمات توان‌بخشی کشور. مجله توانبخشی. 1383; 5 (4) :18-23

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-103-fa.html

1- ، E-mail: mahmoodayubian@hotmail.com

هدف: افزایش صدمات ناشی از حوادث زندگی ماشینی موجب افزایش روزافزون ضایعات نخاعی شده است. به‌منظور بالابردن دانش بهداشتی جامعه در جهت کاهش معلولیت و بهبود کیفیت زندگی مددجویان ضایعات نخاعی، تحقیق حاضر طراحی و در 24 استان کشور به انجام رسید.

روش بررسی: در طرح میدانی حاضر 1426 مددجوی ضایعه نخاعی در سطح 24 استان مورد بررسی قرار گرفتند0پرسشنامه جامعی مشتمل بر توزیع فراوانی، علل معلولیت، استفاده از خدمات فیزیوتراپی ، توانبخشی و بهزیستی و حجم این خدمات در مورد هر مددجو تکمیل و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: 2/82 درصد از ضایعات نخاعی در سطح کشور در اثر سوانح، حوادث و جنگ رخ داده است. 4/58 درصد از مددجویان از خدمات فیزیوتراپی استفاده کرده‌اند که در 4/29 آنها این خدمات کمتر از 2 ماه بوده است. 5/61 درصد از مددجویان از خدمات سازمان بهزیستی استفاده کرده‌اند که از این بین، 2/36 درصد از خدمات رفاهی، 9/33 درصد از وسایل کمک توان‌بخشی و 4/22 درصد از خدمات بهداشتی درمانی استفاده کرده‌اند.

نتیجه‌گیری: بیشتر ضایعات نخاعی در کشور در اثر حوادث اکثراً قابل پیشگیری اتفاق می‌افتد. علی‌رغم نیاز شدید مددجویان به انجام خدمات فیزیوتراپی و توان‌بخشی، تعداد قابل توجهی از آنها از دسترسی به خدمات فیزیوتراپی و توان‌بخشی محروم بوده‌اند. امید است سازمان بهزیستی کشور -که به‌عنوان متولّی امور معلولین نقش قابل توجهی در توان‌بخشی و حمایت مددجویان داشته- با حمایت مدیریت کلان کشور تقویت و سامان‌دهی شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/6/17 | پذیرش: 1394/7/16 | انتشار: 1394/7/16