جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای وضعیت قرارگیری کتف

افسون نودهی‌مقدم، زهره اشرفی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۶ )
چکیده

هدف: این تحقیق با هدف مقایسه وضعیت قرارگیری استخوان کتف (پروترکشن، چرخش) و میزان لغزش جانبی کتف در هنگام بالا بردن بازو در دو سمت غالب و غیر غالب در دختران جوان انجام شد.

روش بررسی: به روش نمونه‌گیری غیر احتمالی و ساده، ۳۰ دختر با محدوده سنی ۲۵-۲۰ سال در این مطالعه مقطعی مقایسه‌ای شرکت نمودند. برای اندازه‌گیری وضعیت استراحت کتف (پروترکشن و چرخش کتف) از روش دایویتا و برای سنجش عدم تقارن کتف از تست لغزش جانبی کیبلر استفاده گردید. به جهت بررسی تکرارپذیری و پایایی روشهای اندازه‌گیری از تعیین ICC و SEM و به منظور تجزیه و تحلیل داده‌‌های حاصل از اندازه‌گیری‌ها، از آزمون‌ آماری تی زوجی استفاده شد.

یافته‌ها: متغیرهای پروترکشن و چرخش در دو سمت غالب و غیر غالب اختلاف معنی‌داری را نشان نداد (P=۰/۶۱ و P=۰/۵۷). اختلاف معنی‌داری بین لغزش جانبی کتف در وضعیتی که دستها در کنار بدن قرار داشت در دو سمت غالب و غیرغالب مشاهده نگردید (P=۰/۶۶)، درحالیکه در وضعیتی که دستها روی کرست‌های ایلیاک و ابداکشن ۹۰ درجه همراه با چرخش داخلی قرار داشت، کتف در سمت غالب بطور معنی‌داری خارج‌تر نسبت به سمت غیر‌غالب قرار داشت (۰/۰۰۱>P).

نتیجه‌گیری: غالب بودن دست مسئول درجاتی از عدم تقارن در وضعیت قرار گیری کتف‌ها می‌باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb