جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای عصب اولنار

فریدون لایقی، مریم فرزاد،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده

هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی نتایج حاصل ترمیم در ضایعات (Spaghetti Wrist) می‌باشد. از آنجا که این گونه آسیب‌ها اعصاب و تاندونها را تواماً درگیر می‌کند، اختلالات عملکردی زیادی را بر جا می‌گذارد و نیاز به بررسی و مداخلات درمانی مناسب دارد.

روش بررسی: مداخله حاضر روی ۳۳ بیمار ضایعه فوق که در طی سال‌های ۸۴-۱۳۸۳ به مرکز دست ایران مراجعه کرده بودند انجام شد. روش درمان در همه یکسان بود. به این صورت که مداخله زودهنگام حسی و حرکتی انجام شد. در نهایت بیماران تحت ارزیابی حسی و حرکتی قرار گرفتند و نتایج بازگشت حسی و حرکتی پس از ۱۰ هفته بین دو عصب اولنار و مدین درگیر بررسی شد. همچنین تأثیر سایر عوامل مداخله‌گر مثل زمان جراحی، زمان ارجاع، سن و جنس بر نتایج حاصله ارزیابی شد.

یافته‌ها: ۳۳ بیمار در این مطالعه تحت بررسی قرار گرفتند. در بررسی حسی عصب مدین در هیچکدام از موارد بی حسی کامل دیده نشد و ۳۷/۴۰ درصد بیماران کاهش لمس سبک را داشتند. اما در بررسی حس عصب اولنار ۷/۴۳ درصد نفر بی‌حسی کامل و ۲۵/۵۶درصد نفر کاهش حس حفاظتی داشتند. همه افراد فلکشن گپ صفر داشتند. بنابراین مشکل حرکتی و لغزش تاندون نداشتند. از نظر قدرت، درگیری توأم عصب اولنار و مدین بیشترین تأثیر را روی کاهش قدرت داشت. متغیر سن به دلیل نزدیک بودن دامنه سنی بیماران اثری روی نتایج نداشته وتفاوت میزان قدرت و Pinch با ۰=P و ضریب همبستگی ۰/۹۹ ارتباط مستقیم داشتند.

نتیجه‌گیری: ترمیم اولیه و زودهنگام و مداخله درمانی سریع نتایج عملکردی خوبی را در این ضایعات به دنبال خواهد داشت. تحریک حس لمس و شروع تمرینات بازآموزی از مراحل اول درمان، بهبود حس و بازگشت حس را در اعصابی که آسیب دیده‌اند بهبود می‌بخشد.


میلاد طاهری، قدمعلی طالبی، محمد تقی پور، مسعود بهرامی، همت الله قلی نیا،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

هدف: در ارزیابی اعصاب محیطی، از آزمون‌های نوروداینامیک جهت ارزیابی حساسیت مکانیکی عصب استفاده ‌می‌شود. با وجود این، در ارتباط با تکرارپذیری آزمون‌های نوروداینامیک اندام فوقانی، به‌ویژه برای اعصاب رادیال و اولنار، اطلاعات بسیار کمی وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی تکرارپذیری آزمون‌های نوروداینامیک اندام فوقانی شامل اعصاب مدین (میانه)، رادیال و اولنار بود. 
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، با استفاده از نمونه‌گیری غیر‌تصادفی ساده، ۲۵ شرکت‌کننده بدون علامت، با دامنه سنی ۱۹ تا ۴۵ سال، شرکت داشتند. تکرارپذیری هریک آزمون‌های نوروداینامیک اعصاب میانه، رادیال و اولنار بررسی شد. آزمون‌های نوروداینامیک را ۲ آزمونگر در ۲ جلسه، با فاصله ۲۴ ساعت انجام دادند. در طی انجام آزمون‌های نوردینامیک، شرکت‌کنندگان لحظات شروع احساس کشش دردناک و نقطه واضح شدن درد در ناحیه قدامی آرنج و ساعد (برای عصب میانه)، در ناحیه خلفی خارجی آرنج و ساعد (برای عصب رادیال) و ناحیه داخلی ساعد (برای عصب اولنار) را گزارش کردند. در نقطه شروع احساس کشش دردناک و نقطه واضح شدن درد، با استفاده از گونیامتر مکانیکی، زاویه اکستنشن آرنج (برای آزمون اعصاب مدین و رادیال) و زاویه ابداکشن شانه (برای آزمون عصب اولنار) اندازه‌گیری شد. دامنه بین این ۲ نقطه، جهت بررسی تکرارپذیری محاسبه شد. به‌منظور بررسی تکرارپذیری نسبی و تکرارپذیری مطلق، به‌ترتیب، ضریب هم‌بستگی درون‌رده‌ای و خطای استاندارد اندازه‌گیری محاسبه شد. با استفاده از آزمون تی‌تست، تفاوت در میانگین اندازه‌گیری‌های انجام شده محاسبه شد.
یافته‌ها: در تکرارپذیری یک جلسه و بین ۲ جلسه، اختلاف معناداری بین میانگین اندازه‌گیری‌های ۲ آزمونگر یافت نشد. تکرارپذیری درون‌آزمونگر ۱ و آزمونگر ۲ به‌ترتیب برای عصب میانه ۰/۹۴ درصد (°۲: خطای استاندارد اندازه‌گیری)٬ ۰/۸۹ درصد (°۲/۸۵: خطای استاندارد اندازه‌گیری)٬ برای عصب رادیال ۰/۵۶ درصد (°۶/۳۶: خطای استاندارد اندازه‌گیری) و ۰/۹۳درصد (°۱/۸۲: خطای استاندارد اندازه‌گیری)، و برای عصب اولنار ۰/۴۲ درصد (°۳/۲۷: خطای استاندارد اندازه‌گیری) و ۰/۷۹ درصد (°۱/۴۲: خطای استاندارد اندازه‌گیری) بود. تکرارپذیری بین ۲ آزمونگر در یک جلسه برای عصب مدین ۰/۸۴ درصد (°۳/۴۴: خطای استاندارد اندازه‌گیری)، برای عصب رادیال ۰/۵۴ درصد (°۶/۱: خطای استاندارد اندازه‌گیری) و برای عصب اولنار ۰/۵۵ درصد (°۲/۷۵: خطای استاندارد اندازه‌گیری) بود. تکرار‌پذیری بین ۲ آزمونگر در ۲ جلسه برای عصب مدین ۰/۹۷ درصد (°۱/۴۳: خطای استاندارد اندازه‌گیری)، برای عصب رادیال ۰/۶۹ درصد (°۵/۰۶: خطای استاندارد اندازه‌گیری)، و برای عصب اولنار ۰/۵۱ درصد (°۲/۸: خطای استاندارد اندازه‌گیری) بود.
نتیجه‌گیری: آزمون‌های نوروداینامیک اندام فوقانی و اندازه‌گیری دامنه بین لحظات شروع احساس درد کششی و واضح شدن آن (درد زیر بیشینه) از تکرارپذیری متوسط تا عالی برخوردارند. بنابراین می‌توان از این آزمون‌های بالینی در ارزیابی‌های تشخیصی و بررسی اثرات روش‌های درمانی استفاده کرد. همچنین آزمون نورودینامیک عصب میانه، نسبت به آزمون‌های نوردینامیک اعصاب رادیال و اولنار، تکرارپذیری نسبی بالاتری دارند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb