جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای خدمات توا‌ن‌بخشی

نیکتا حاتمی‌زاده، پروین جعفری ، روشنک وامقی، انوشیروان کاظم‌نژاد،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده

هدف: در این پژوهش میزان رضایت مراجعین به مراکز توانبخشی دولتی و خصوصی استان کردستان از این مراکز بررسی و با هم مورد مقایسه قرار گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه مقطعی – مقایسه‌ای، ۴۱۵ نفر از مراجعین بار اول مراکز دولتی و خصوصی سرپایی توانبخشی استان کردستان طی شش ماهه دوم سال ۱۳۸۳ به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده و طبقه بندی شده انتخاب گردیدند. اطلاعات بر اساس پرسشنامه ساختار یافته طی مصاحبه تلفنی جمع آوری و رضایت هر فرد بر اساس نمره‌ای بین صفر تا بیست مورد سنجش قرار گرفت. اعتبار صوری پرسشنامه توسط اساتید فن مورد تأیید قرار گرفته و ضریب پایائی آن براساس آزمون - بازآزمون ۰/۸۳=r و ضریب همبستگی داخلی آن بر اساس آلفای کرونباخ ۰/۷۶ برآورد شد. تجزیه و تحلیل داده‌های حاصل با استفاده از آزمونهای آماری مجذور خی و تی مستقل انجام شد. 

یافته‌ها: میانگین نمره رضایت کلی مراجعین مراکز دولتی (۱/۶±۱۲/۴۸) از خصوصی (۱/۴±۱۲/۱۵) بیشتر و تفاوت آنها معنی‌دار بود (P=۰/۰۴). مشتریان مراکز خصوصی از وضعیت فیزیکی (P<۰/۰۰۱)، دسترسی زمانی (P=۰/۰۱۸) و نحوه برخورد کارکنان مراکز (P=۰/۰۰۸)، رضایتی بیش از مشتریان مراکز دولتی داشتند که البته در هیچ مورد تفاوت بیش از یک نمره نبود. در مقابل مشتریان مراکز دولتی از دسترسی فیزیکی (P=۰/۰۱)، دسترسی مالی (P<۰/۰۰۱) و کیفیت خدمات (P<۰/۰۰۱) رضایت بیشتری ابراز کردند.

نتیجه‌گیری: با وجودی که تفاوت بین میزان رضایت مراجعین مراکز دولتی و خصوصی از نظر آماری معنادار است، اما بجز در مورد دسترسی مالی چشمگیر نیست. ارتقاء کیفیت خدمات توانبخشی و کسب رضایت بیشتر مراجعین هم برای مراکز دولتی و هم برای مراکز خصوصی امری ضروری است. گسترش پوشش بیمه‌ای به بخش خصوصی پیشنهاد می‌شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb