جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای امتداد مفاصل

لیلا سیمرغ، مهناز خیرخواه، مینو خلخالی‌زاویه،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۵ )
چکیده

هدف: پوسچر (S.B) Sway back یکی از شایعترین انواع اختلال پوسچر معرفی شده است، اما در مورد تغییر راستای مفاصل، اطلاعات محدود و متناقضی وجود دارد. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی شیوع اختلال پوسچرS.B در زنان جوان و مطالعه کمّی راستای مفاصل در این پوسچر می‌باشد.

روش بررسی: این مطالعه به روش .... برروی ۵۱ نفر از دختران دانشجو بین سنین ۳۴-۱۹ سال که با انتخاب تصادفی ساده از بین دختران دانشگاه علوم پزشکی مشهد انتخاب شده بودند انجام شد. به همین منظور، با استفاده از صفحه شطرنجی و امتداد شاقولی، میزان نوسان (جابجایی خطی) لگن اندازه‌گیری شد و پوسچر افرادیکه خط شاقولی با فاصله بیش از cm۳ از خلف نقطه میانی محور واسطASIS و PSIS عبور می‌کرد بعنوان پوسچر S.B شناسایی شد. سپس مقدار شیب لگن به کمک شیب سنج لگنی و زاویه کایفوز و لوردوز توسط خط کش قابل انعطاف و راستای مفاصل مچ، زانو و هیپ به وسیله گونیامتر اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: میانگین لوردوز افراد در پوسچر S.B بیش از افراد نرمال بود (۰/۰۰۴=P) و میزان کایفوز و تیلت قدامی لگن در افراد این گروه گرچه بیش از افراد گروه نرمال بود ولی از نظر آماری تفاوت معنی‌داری نداشت (P>۰/۰۵). همچنین مفاصل ران و زانو در پوسچر S.B به سمت فلکسیون سوق پیدا کرده بود و مچ پا دورسی فلکسیون نشان می‌داد که مقدار دورسی فلکسیون با میزان نوسان لگن ارتباط معنی‌دار مستقیم داشت. شیوع این دفورمیتی در افراد مورد مطالعه %۳۹/۲ و بیش از دفورمیتیهای دیگر ستون فقرات بود.

نتیجه‌گیری: مشاهدات این تحقیق نشان داد که S.B شایعترین دفورمیتی ستون فقرات در زنان جوان جامعه ماست. همچنین نشان داد که با وجود افزایش لوردوز، امتداد مفاصل اندام تحتانی، ناحیه توراسیک و شیب (تیلت) لگن نسبتاً طبیعی باقی می‌ماند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb