URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-973-fa.html
هدف: این پژوهش با هدف تعیین عوامل مؤثر بر استفاده از نتایج و شواهد پژوهشی در فعالیتهای بالینی کارشناسان توانبخشی بیمارستانهای آموزشی شهر تهران، انجام شده است.
روش بررسی: جامعه آماری پژوهش، کارشناسان توانبخشی بیمارستانهای آموزشی شهر تهران (485 نفر) بودند. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامههای تعیین موانع و تسهیل کنندههای استفاده از شواهد پژوهشی فانک بود. در نمونه گیری به روش تصادفی خوشهای، 165 نفر از کارشناسان انتخاب شدند. از آمار توصیفی و آزمونهای تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه جهت تحلیل دادهها استفاده شد.
یافتهها: ٪۷۰/۵ شرکت کنندگان در پژوهش، زنان با میانگین سنی 38 و سابقه کاری 12 سال بودند. اغلب آنها (٪۷۸/۳) دارای مدرک لیسانس و فیزیوتراپیست بودند. شرکت کنندگان در اختیار نداشتن تسهیلات کافی جهت بکارگیری یافتههای تحقیق و عدم برخورداری ازحمایت قانونی جهت تغییر در روشهای انجام کار را به عنوان مهم ترین موانع و افزایش انگیزه فردی در بکارگیری نتایج تحقیقات و فراهم آوردن امکاناتی از قبیل کامپیوتر و دسترسی به اینترنت را به عنوان مهم ترین تسهیل کنندههای عملکرد مبتنی بر شواهد برشمردند.
نتیجهگیری: کارشناسان توانبخشی، مهم ترین موانع و تسهیل کنندههای استفاده از شواهد پژوهشی را فراهم نبودن تسهیلات کافی برای بکارگیری نتایج تحقیق و افزایش علاقمندی و انگیزه فردی در به عمل آوردن شواهد پژوهشی دانستند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |