جلد 12 - ویژه‌نامه: پژوهش‌های اعتیاد                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei O, Hossein-Zadeh H, Dolatshahi B, Masafi S, Ja'fari F. Recognizing of the Primary Maladjusted schema in Opium-dependent and Opium-independent Individuals. jrehab 2012; 12 :37-44
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-972-fa.html
رضایی امید، حسین‌زاده حدیت، دولتشاهی بهروز، مصافی سعیده، جعفری فیروزه. شناسایی طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه در افراد وابسته به مواد افیونی و افراد غیروابسته. مجله توانبخشی. 1390; 12 () :37-44

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-972-fa.html


1- مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، تهران، ایران. ، dr.Rezaei@uswr.ac.ir
2- بهزیستی استان سمنان
3- دانشگاه علوم بهزیستی
چکیده:   (18409 مشاهده)

هدف: وابستگی دارویی پدیده پیچیده‌ای است که از تعامل چندین عامل ناشی می‌شود و محققین به دنبال حل این مسئله از رویکردهای مختلف استفاده می‌کنند پژوهش حاضر با هدف شناسایی طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه در افراد وابسته به مواد افیونی در نظر دارد تسهیل کننده مسیر درمانی این افراد باشد.

روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه میدانی و از نوع پس رویدادی می‌باشد. جامعه آماری کلیه افرادی را در بر می‌گیرد که جهت ترک اعتیاد به کلینیک آبان در تهران مراجعه نموده‌اند. حجم نمونه 60 نفر است. تعداد 30 نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده از لیست مراجعین انتخاب شد و تعداد 30 نفر نیز از بین بستگان این افراد به عنوان گروه گواه در نظر گرفته شد. پرسشنامه‌های مشخصات دمو‌گرافی و طرح‌واره یانگ ، بر روی هر دو گروه اجرا گردید.

یافته‌ها: با کمک نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون تی مستقل مشخص گردید که در حوزه بریدگی/طرد، خودگردانی و عملکرد مختل (0/001>P) اختلاف معناداری بین دو گروه وجود دارد همچنین در حوزه جهت‌مندی نیز اختلاف معنادار بود (0/005>P).در حوزه محدودیت‌های مختل و گوش به زنگی بیش از حد و بازداری این اختلاف معنادار نبود. ولی به طور کلی در کلیه حوزه‌ها طرح‌و‌اره‌های افراد وابسته به مواد افیونی از ناکارآمدی بیشتری برخوردار بودند. 

نتیجه‌گیری: از آنجایی تکنیک طرح‌واره درمانی توسط روانشناسانی که در مراکز ترک اعتیاد فعالیت دارند می‌تواند روشی کارآمد محسوب گردد لذا شناخت طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه در افراد وابسته به مواد افیونی می‌تواند مسیر درمان را کوتاه نماید.

متن کامل [PDF 781 kb]   (2889 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اعتیاد
دریافت: 1390/9/8 | پذیرش: 1392/2/10 | انتشار: 1392/2/10
* نشانی نویسنده مسئول: دانشگاه علوم بهزیستی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb