URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-751-fa.html
هدف: هدف این پژوهش اعتباریابی مقیاس مداخله خانواده- محور(FFIS) برای مادران با کودک دارای نیازهای ویژه بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک بررسی توصیفی- پیمایشی از نوع ابزارسازی و اعتبارسنجی بود. بدین منظور 200 نفر از مادران به روش نمونهگیری در دسترس از مراکز آموزشی کودکان با نیازهای ویژه انتخاب شدند. پرسشنامهی پژوهش شامل، مقیاس مداخله خانواده- محور(FFIS) بود. به منظور بررسی نتایج پژوهش با استفاده از نسخه 16 نرم افزار اس. پی. اس. اس از ضریب همبستگی، آلفای کرونباخ، آزمون- بازآزمون، همبستگی گویه- نمره کل و تحلیل عامل استفاده گردید.
یافتهها: بررسی همخوانی درونی مقیاس مداخله خانواده- محور(FFIS) نشان داد که تمام 40 گویه این مقیاس با نمره کل همبستگی بالایی داشتند، آلفای کرونباخ برای کل مقیاس برابر ۰/۸۳ بود. محاسبه ضریب آزمون- بازآزمون به فاصله یک ماه مطلوب و بالا بود. ضریب همبستگی گویه- نمره کل مطلوب و مناسب بود(۰/۰۰۱>P). همبستگی هر یک از زیر مقیاسها با یکدیگر و خرده مقیاس (نمره کل) مطلوب و رضایت بخش بود (۰/۶۴-۰/۱۱=r). نتایج تحلیل عامل با استخراج 5 عامل؛ نظام درگیری، اطلاعات کودک، فعالیتهای آموزشی خانواده، مساعدت فردی- خانوادگی و مساعدت از امکانات با ارزش بزرگتر از یک در مجموع ۵۵/۸۲٪ از واریانس کل مقیاس را تبیین می کرد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد، نسخه فارسی مقیاس مداخله خانواده- محور(FFIS) می تواند به عنوان یک پرسشنامه مرتبط و قابل قبول همراه با تکرار پذیری بالا جهت سنجش خدمات مداخله مورد استفاده قرار گیرد. یافتههای این پژوهش نشان دهنده ارزش معنی دار این مقیاس برای استفاده از آن در پژوهشهای آتی است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |