دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1389 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei I, Razeghi M, Taghi-Zadeh S, Ghaem H. The Effect of Cervical Collar on Standing Balance in Different Positions of Head and Neck . jrehab 2010; 11 (3) :73-81
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-661-fa.html
رضائی ایمان، رازقی محسن، تقی‌زاده شهره، قائم هاله. تأثیر استفاده از گردنبند طبی بر تعادل ایستادن در حالتهای مختلف سر و گردن. مجله توانبخشی. 1389; 11 (3) :73-81

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-661-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشکده توانبخشی
2- دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشکده بهداشت و تغذیه
چکیده:   (11360 مشاهده)

هدف: علیرغم استفاده گسترده از گردنبند طبی، هنوز اطلاعات کاملی از تأثیر احتمالی آن بر روی ثبات وضعیتی وجود ندارد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر استفاده از گردنبند طبی در وضعیت‌های خنثی (نوترال) و «خم‌کردن به‌عقب» (اکستانسیون) سر و گردن بر روی تعادل ایستادن است.

روش بررسی: در این مطالعه مداخله‌ای شبه تجربی، 36 دانشجوی سالم به‌روش ساده از نمونه‌های در دسترس انتخاب و میانگین جابجایی و سرعت نوسان مرکز فشار در جهت جلو- عقب، جانبی و کل، با استفاده از صفحه نیرو در 4 وضعیت مختلف ایستادن شامل وضعیت خنثی و20 درجه خم سر و گردن به عقب، با استفاده از گردنبند طبی و بدون آن اندازه‌گیری گردید. داده‌های حاصل با استفاده از آزمون‌ آماری تی‌زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: سرعت نوسان جانبی در وضعیت 20 درجه خم‌شدن سر و گردن به عقب با استفاده از گردنبند طبی در مقایسه با وضعیت خنثی و بدون استفاده از آن، به‌طور معناداری (0/043=P) افزایش یافت، ولی دیگر متغیرهای تعادل در این وضعیت افزایش معناداری نداشتند. هیچگونه تفاوت معناداری بین متغیر‌های مختلف تعادل در وضعیت خنثی سر و گردن، با استفاده از گردنبند طبی و بدون استفاده از آن دیده نشد. همچنین کاهش معناداری در ثبات وضعی در حالت 20 درجه مایل شدن سر و گردن به عقب وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: استفاده از گردنبند طبی در حالت به‌عقب‌خم‌کردن (اکستانسیون) سر و گردن باعث کاهش ثبات وضعی می‌گردد، درحالی‌که استفاده از آن در وضعیت خنثی (نوترال) تأثیر حادی بر ثبات وضعی ندارد.

متن کامل [PDF 520 kb]   (2590 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیوتراپی
دریافت: 1389/8/2 | پذیرش: 1392/11/5 | انتشار: 1392/11/5
* نشانی نویسنده مسئول: شیراز، بلوار چمران، ابیوردی 1، دانشکده علوم توانبخشی، گروه فیزیوتراپی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb