URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-566-fa.html
هدف: از پژوهش حاضر دست یابی به علل و عوامل احتمالی موثر در تولد کودکان استثنایی در خانواده هایی با بیش از یک فرزند استثنایی است که از طریق تحلیل ویژگیهای والدین با بیش از یک فرزند استثنایی در دو بخش ویژگیهای جمعیتشناختی و زیستی و مقایسه آنها با والدین دارای یک فرزند استثنایی و والدین دارای فرزندان عادی در جامعه مورد مطالعه (شهرستان ارومیه) صورت گرفت.
روش بررسی: پژوهش از نوع مقایسه ای پس رویدادی است و جامعه آماری شامل کلیه والدین با بیش از یک فرزند استثنایی و والدین با فرزند عادی در شهرستان ارومیه می باشد . نمونه آماری شامل ۸۰ زوج از والدین با بیش از یک فرزند استثنایی و ۵۳ زوج از والدین با فرزند عادی می باشد . در پژوهش حاضر از ابزار پرسشنامه ویژگیهای زیستی- شناختی والدین با بیش از یک فرزند استثنایی و پرسشنامه سلامت عمومی استفاده گردید. برای تحلیل دادهها از آزمونهای مجذور خی توافقی، یو من ویتنی و آزمون تی استفاده شد.
یافتهها: در متغیرهای جمعیت شناختی کودک نیز در متغیرهای ترتیب تولد کودک (p<0/001). سابقه ابتلا به بیماری (0/006=P)، نوع نارسایی کودک (0/001) و علت اصلی معلولیت (0/014=P)در بین دو گروه تفاوت معنادار بود. در مورد متغیرهای زیستی، نوع ازدواج والدین (0/019)، سن پدر و مادر هنگام ازدواج (0/001>P)، سن مادر در دوره بارداری (0/031=P)، محل تولد پدر و مادر (p<0/001). سلامت عمومی مادر (0/012=P) و گروه خونی پدر و مادر (p<0/001). تفاوت معناداری مشاهده شد.
نتیجهگیری: پیشگیری و برنامهریزی برای کنترل متغیرهای مؤثر بر میزان تولد کودکان استثنایی در خانوادهها که در تحقیق حاضر بررسی شده است، به کاهش معلولیتها کمک خواهد کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |