دوره 25، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabour Eghbali Mostafa Khan H, Akbar Fahimi N, Hosseini S A. Early Rehabilitation Interventions in Improving Neuromotor Skills of Preterm Infants in the Intensive Care Unit: A Scoping Review. jrehab 2024; 25 (1) :26-47
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3351-fa.html
صبور اقبلی مصطفی‌خان هاجر، اکبر فهیمی نازیلا، حسینی سید علی. مداخلات توانبخشی زودهنگام در بهبود مهارت‌های عصبی حرکتی نوزادان زودرس در بخش مراقبت‌های ویژه: مطالعه مرور حوزه‌ای. مجله توانبخشی. 1403; 25 (1) :26-47

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3351-fa.html


1- گروه کاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه کاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، fahimi1970@yahoo.com
چکیده:   (1824 مشاهده)
هدف اجرای برنامه‌های توانبخشی زودهنگام مبتنی بر شواهد در بهبود توانایی‌های حرکتی نوزادان زودرس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شواهد درمورد مداخلات توانبخشی در بهبود رشد حرکتی نوزادان زودرس، متنوع و پراکنده است و ناهمگونی در نوع، مقدار و زمان مداخلات درمانی وجود دارد. بنابراین هدف از انجام این مطالعه مروری، شناسایی انواع مداخلات توانبخشی (کاردرمانی و فیزیوتراپی) در بهبود مهارت‌های حرکتی نوزدان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بود. 
روش بررسی این یک مطالعه مرور حوزه‌ای است. مطالعات پژوهشی موجود از پایگاه‌های اسکوپوس، پاب‌مد، وب آو ساینس و موتور جست‌وجوی گوگل‌اسکالر جمع‌آوری شدند. معیارهای ورود شامل مقالاتی بود که به زبان انگلیسی و فارسی چاپ شده باشند، موضوع اصلی مطالعات مداخله‌ای توانبخشی (کاردرمانی و فیزیوتراپی) زودهنگام بر بهبود مهارت‌های حرکتی نوزادان زودرس در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان باشد و در بازه زمانی سال‌های 2000 تا 2023 به چاپ رسیده باشند. بعد از انتخاب کلیدواژه‌ها، مقالات یافت‌شده در یک جست‌وجوی سازمان‌یافته با معیارهای ورود مطابقت داده شدند و درنهایت مطالعات مدنظر انتخاب شدند.
یافته‌ها از میان مطالعات بررسی‌شده، 15 مطالعه معیارهای ورود را داشتند. از میان مطالعات موجود، 7 مطالعه مربوط به مداخلات چندحسی و 2 مطالعه مربوط به مداخلات چندوجهی بود. همچنین 2 مطالعه مربوط به مداخلات عصبی ـ رشدی، 2 مطالعه مربوط به مداخلات اجراشونده توسط والدین و 2 مطالعه مربوط به مداخلات پشتیبانی از اکتشاف بازی مداخله رشدی زودهنگام بود.
نتیجه‌گیری براساس یافته‌های موجود در این پژوهش و جلساتی که با کارشناسان در این حوزه برگزار شد، توانستیم مداخلات توانبخشی زودهنگام مهارت‌های حرکتی نوزادان زودرس را در 4 گروه: 1) مداخلات چندوجهی و چندحسی، 2) مداخلات عصبی ـ رشدی، 3) مداخلات اجراشونده توسط والدین و 4) مداخلات پشتیبانی از اکتشاف بازی مداخله رشدی زودهنگام طبقه‌بندی کنیم. اکثر مطالعات شامل مداخلاتی بودند که در مدت‌زمان کوتاهی انجام شده بودند و تأثیر کوتاه‌مدت را بر بهبود حرکتی گزارش کردند. فقط مداخله پشتیبانی از اکتشاف بازی بعد از ترخیص ادامه داشت و شکاف مداخلات زودهنگام از بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان به خانه را پوشش می‌داد و بهبود رشد حرکتی را در کوتاه‌مدت و بلندمدت (6 و 12ماهگی) گزارش کرده بود. 
متن کامل [PDF 3463 kb]   (551 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (457 مشاهده)  
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: کاردرمانی
دریافت: 1402/6/7 | پذیرش: 1402/9/21 | انتشار: 1403/1/13
* نشانی نویسنده مسئول: ایران، تهران، اوین، بلوار دانشجو، بن بست کودکیار

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb