URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3258-fa.html
هدف کودکان بهخصوص در سنین کمتر از 4 سال بهعنوان یکی از گروههای پرخطر در مواجهه با آسیب سوختگی هستند. علاوهبراین، دوران کودکی زمان بسیار مهمی برای رشد و تکامل کودکان است. زیرا در این دوران، کودکان مهارتهای زیادی را در حوزههای مختلف عملکرد حرکتی، شناختی و اجتماعی کسب میکنند. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیرات سن، سوختگی و میزان خدمات فیزیوتراپی بر وضعیت تکاملی کودکان کمتر از 5 سال دارای آسیب سوختگی با استفاده از پرسشنامه سنین و مراحل بود.
روش بررسی در این مطالعه مقطعی که به روش توصیفیتحلیلی انجام شد، اطلاعات مربوط به 93 کودک کمتر از 5 سال دارای آسیب سوختگی درجه 2 و 3 که در بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز بستری شده بودند، استخراج شد. لینک الکترونیک پرسشنامه سنین و مراحل که یکی از رایجترین و پرکاربردترین ابزارهای سنجش وضعیت تکاملی کودکان است، متناسب با گروه سنی کودک برای یکی از والدین ارسال شد. همچنین تعداد جلسات فیزیوتراپی پس از ترخیص بهصورت تلفنی از آنها پرسیده شد. یکی از رایجترین و پرکاربردترین ابزارهای سنجش وضعیت تکاملی کودکان، پرسشنامه سنین و مراحل است.
یافتهها حیطه حرکات ظریف بیشترین فراوانی تأخیر تکاملی (25/8 درصد) را نشان داد. نتایج آنالیز منویتنی نشان داد میانگین سنی کودکان دارای اختلال حرکات ظریف (حیطه 3) در مقایسه با افراد سالم بالاتر (0/016=P) و مدتزمان بیشتری از سوختگی (0/019=P) آنان گذشته بود. تفاوت آماری معناداری بین تعداد جلسات دریافت خدمات فیزیوتراپی در زمان بستری (0/74=P) و ترخیص (0/69=P) بین این دو گروه مشاهده نشد.
نتیجهگیری سوختگی یکی از عوامل تأثیرگذار در بروز تأخیر در وضعیت تکاملی کودکان است که احتمالاً حیطههای تکامل حرکتی (حرکات ظریف و درشت) و حل مسئله را بیشتر درگیر میکند. اختلال حرکتی بیشتر در سنین بالا خود را نشان میدهد. همچنین با سپری شدن زمان بیشتری از وقوع سوختگی، تأخیر حرکات ظریف بیشتر دیده میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |