URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-278-fa.html
هدف: اندازهگیری درست دامنه حرکتی ناحیه کمر هم در ارزیابی بیماران و هم در سنجش اثر درمانهای مختلف توانبخشی از ارزش بالایی برخوردار است. هدف مطالعه فوق بررسی تکرارپذیری تست دو بار اصلاحشده شوبر (Modified-Modified Schober's Technique) در اندازهگیری دامنه حرکتی ناحیه کمر توسط آزمونگر واحد میباشد.
روش بررسی: در یک مطالعه متدولوژیک، دامنه حرکتی ناحیه کمر (خمشدن به جلو و عقب) ۳۸ فرد سالم (۱۲ مرد و ۲۶ زن) بدون سابقه کمردرد، توسط تست دو بار اصلاحشده شوبر در سه نوبت اندازهگیری شد. دو اندازهگیری در یک روز به فاصله یک ساعت برای بررسی تکرارپذیری درون-روز (Within-Day) و نوبت آخر با فاصله یک هفته برای ارزیابی تکرارپذیری بین-روزها (Between-Days) صورت گرفت.
یافتهها: اندازهگیری حرکت خمشدن به جلو و عقب درون روز تکرارپذیری بالایی را نشان میدهد (۰/۸۵=ICC برای اندازهگیری خمشدن به جلو و ۰/۷۳=ICC برای اندازهگیری خمشدن به عقب). نتایج همچنین ضریب همبستگی قابل قبولی را برای تکرارپذیری اندازهگیری حرکت خمشدن به جلو و عقب بین روزها را نشان داده است (۰/۸۳=ICC برای اندازهگیری خمشدن به جلو و ۰/۶۸=ICC برای اندازهگیری خمشدن به عقب).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که تست دو بار اصلاحشده شوبر از تکرارپذیری بالایی در اندازهگیری دامنه حرکتی ناحیه کمر برخوردار بوده و میتواند به عنوان یک ابزار قابل اعتماد در ارزیابی بیماران و همچنین در بررسی اثر مداخلات مختلف درمانی بهکار گرفته شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |