دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mostamand J, Shafizadegan Z, Tarrahi M J, Hosseini Z S. Comparing the Effect of Kinesiology Taping on Dynamic Balance and Pain of Men and Women With Unilateral Patellofemoral Pain Syndrome. jrehab 2021; 21 (4) :470-487
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2674-fa.html
مستمند جاوید، شفیع‌زادگان زهره، طراحی محمدجواد، حسینی زینب سادات. مقایسه تأثیر چسب کینزیولوژی روی تعادل پویا و درد بین زنان و مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی یک‌طرفه. مجله توانبخشی. 1399; 21 (4) :470-487

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2674-fa.html


1- گروه فیزیوتراپی، مرکز تحقیقات اختلالات اسکلتی و عضلانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- گروه فیزیوتراپی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تهران،‌ ایران.
3- گروه اپیدمیولوژی و آمار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- گروه فیزیوتراپی، مرکز تحقیقات اختلالات اسکلتی و عضلانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. ، zainab.hosseini62@gmail.com
چکیده:   (3919 مشاهده)
اهداف: سندرم درد کشککی رانی یکی از شایع‌ترین مشکلات مفصل زانوست. کاهش حس عمقی، درد و تغییر در الگوی فعالیت عضلات واستوس داخلی و واستوس خارجی در این گروه از بیماران دیده شده است. هرکدام از این عوامل به نحوی در توانایی حفظ تعادل مؤثر هستند. تعادل یکی از فاکتورهای کلیدی در انجام فعالیت‌های روزمره مثل راه رفتن و دویدن است. یکی از روش‌های درمانی که باعث کاهش درد و بهبود تعادل در افراد مبتلا به سندرم درد کشککی رانی می‌شود، چسب کینزیولوژی است. با توجه به تفاوت‌های فیزیولوژیکی و آناتومیکی موجود بین زانوی زنان و مردان و اهمیت بررسی تأثیر چسب کینزیولوژی روی تعادل پویا در مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی، انجام پژوهشی در این راستا ضروری است. همچنین مطالعه‌ای که کاربرد و تأثیر چسب کینزیولوژی را در دو گروه زنان و مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی، روی تعادل پویا و درد مقایسه کرده باشد، یافت نشد؛ بنابراین هدف مطالعه حاضر مقایسه تأثیر چسب کینزیولوژی روی تعادل پویا و درد، بین زنان و مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی یک‌طرفه است.
روش بررسی: 30 مرد و 31 زن در گروه سنی 18 تا 40 سال با درگیری یک‌طرفه سندرم درد کشککی رانی و با روش نمونه‌گیری آسان در این مطالعه مداخله‌ای نیمه‌تجربی غیرتصادفی شرکت کردند. اندازه‌گیری تعادل قبل و بعد از اعمال چسب کینزیولوژی روی کشکک، توسط تست تعادل Y انجام شد. در مرحله اول، آزمودنی تست تعادل Y را با سه‌بار تکرار در هر جهت، انجام می‌داد؛ بیشترین مقدار عددی حاصل از سه‌بار اجرای حرکت مزبور در هر جهت، بر طول اندام تحتانی تقسیم شده و به عنوان نمره‌ تعادل پویا و به صورت درصد در آن جهت ثبت می‌شد. در مرحله دوم پس از 5 دقیقه استراحت و انجام آزمون‌های اولیه، مرحله مداخله صورت می‌گرفت. در این مرحله، کشکک اندام درگیر، با هدف ایجاد لغزش داخلی به وسیله چسب کینزیولوژی با کشش 50 الی 75 درصد نسبت به طول اولیه آن، چسب‌زنی می‌شد. ملاک مؤثر بودن روش چسب‌زنی، با تست single leg squat سنجیده می‌شد. به این منظور قبل و بعد از چسب زدن، فرد به مدت 10 ثانیه روی پای درگیر و با 45 درجه خمیدگی زانو، چمباتمه می‌زد و میزان شدت درد، توسط مقیاس دیداری درد (VAS)، با استفاده از این تست ثبت و مقایسه می‌شد. در صورت کاهش تقریبی 50 درصد در میزان شدت درد، افراد وارد مرحله نهایی می‌شدند. در غیر این صورت، چسب‌زنی دوباره تکرار می‌شد تا میزان کاهش درد مورد نظر، به دست آید. در مرحله نهایی، افراد مورد مطالعه، تست Ybalance را مانند مرحله اول انجام می‌دادند.
یافته‌ها: مقایسه درون‌گروهی پارامترهای تعادل قبل و بعد از کاربرد چسب کینزیولوژی در افراد مبتلا، با استفاده از آزمون تی زوجی نشان‌دهنده افزایش مقدار عددی فاصله دست‌یابی روی خطوط رسم‌شده بر روی زمین در جهت قدامی، خلفی خارجی و خلفی داخلی تست تعادل Y بود که تأثیر چسب‌زنی کشکک در بهبود تعادل در آزمون Y balance را نشان داد (0/05>P). در مقایسه بین دو گروه قبل و بعد از مداخله، بر اساس آزمون تی مستقل، بین زنان و مردان تفاوت معنا‌دار در پارامترهای تعادلی استاندارد‌شده، مشاهده نشد (0/05<P). همچنین در هر دو گروه زنان و مردان، با استفاده از آزمون تی زوجی، میزان شدت درد به صورت معناداری نسبت به قبل از چسب‌زنی کاهش یافت (0/05>P)، در حالی که در مقایسه بین دو جنس کاهش شدت درد، معنا‌دار به دست نیامد (0/05<P).
نتیجه‌گیری: یافته‌های تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از چسب کینزیولوژی می‌تواند باعث بهبود تعادل پویا و درد در بیماران مبتلا به سندرم کشککی رانی شود، هرچند به ‌نظر می‌رسد میزان تأثیرگذاری این روش در زنان و مردان یکسان است و تفاوتی ندارد.
متن کامل [PDF 7042 kb]   (1549 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3313 مشاهده)  
نوع مطالعه: كاربردی | موضوع مقاله: فیزیوتراپی
دریافت: 1398/5/6 | پذیرش: 1399/5/19 | انتشار: 1399/10/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb