دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahramian F, Abootorabi A, Zarezadeh F, Rezaeian T. Research Paper: Effect of Custom-Molded Insole With New Technique on Pain and Function in Females With Flexible Flat Foot: A Pilot Study. jrehab 2017; 17 (4) :318-325
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1922-fa.html
بهرامیان فاطمه، ابوترابی عاطفه، زارع زاده فاطمه، رضائیان تهمینه. بررسی تأثیر کفی سفارشی ساخته‌شده با شیوه جدید بر میزان درد و عملکرد در زنان مبتلا به صافی کف پا انعطاف‌پذیر: مطالعه مقدماتی. مجله توانبخشی. 1395; 17 (4) :318-325

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1922-fa.html


1- گروه ارتوپدی فنی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
2- گروه ارتوپدی فنی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، natel_ortho@yahoo.com
3- گروه مهندسی پزشکی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه لیدز، لیدز، انگلستان.
چکیده:   (17074 مشاهده)

هدف صافی کف پا به کاهش یا ازبین‌رفتن قوس طولی داخلی کف پا گفته می‌شود و در این حالت پا در وضعیت پرونیشن قرار می‌گیرد. عارضه صافی کف پا اغلب اختلال پیچیده‌ای است که علائم متنوع و درجات مختلفی از بدشکلی و ناتوانی دارد. گاهی این اختلال می‌تواند به‌علت تغییر در الایمنت مشکلاتی در مفصل مچ پا و زانو به‌وجود آورد و روی مفاصل اندام تحتانی و کمر استرس وارد و ایجاد درد کند. همچنین این عارضه می‌تواند سبب اعمال فشار بر بافت‌های عمقی‌تر مانند لیگامان‌ها و تاندون‌ها نیز شود. عارضه صافی کف پا به دو نوع انعطاف‌پذیر و سخت تقسیم می‌شود. شیوع این عارضه به عوامل مختلفی بستگی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد صافی کف پا احتمال آسیب‌دیدن پا را حین فعالیت‌های روزانه افزایش می‌دهد. درمان‌های محافظتی به‌طور شایع برای درمان افراد مبتلا به صافی کف پا استفاده می‌شود. ازجمله این درمان‌ها می‌توان به درمان‌های ارتوزی و فیزیوتراپی اشاره کرد. متخصصان کفی‌ها را عموماً برای درمان صافی کف پا تجویز می‌کنند. معمولاً کفی‌ها قوس کف پا را به حالت معمولی برمی‌گرداند و عوارض ناشی از صافی کف پا را کاهش می‌دهد. کفی با شیوه medial heel skive یکی از روش‌های درمانی است. 
روش بررسی این مطالعه از نوع شبه‌تجربی به‌صورت قبل و بعد بود که در آن 12 زن مبتلا به صافی کف پا از میان دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی شرکت داشتند. معیارهای ورود و خروج برای این افراد درنظر گرفته شد. برای به‌دست‌آوردن قالب منفی، پای هر فرد قالب‌گیری شد. برای نخستین‌بار روش اصلاح medial heel skive را کربی معرفی کرده است و مطابق با آن اصلاحات قالب مثبت انجام شد. سپس به هر فرد کفی ساخته‌شده با شیوه medial heel skive داده شد. معیارهای درد و عملکرد به‌ترتیب با ابزار‌های مقیاس آنالوگ بینایی (VAS) و FAOS قبل از استفاده از کفی و پس از 6 هفته استفاده از کفی مدنظر سنجیده شد. مقیاس آنالوگ بینایی شامل یک خط افقی ۱۰۰ میلی‌متری است که میزان درد را با آن اندازه می‌گیرند. پرسش‌نامه مدنظر نیز شامل ۲۱ سؤال است که میزان عملکرد را ارزیابی می‌کند. برای مقایسه میزان درد و عملکرد افراد مبتلا به صافی کف پا قبل و بعد از استفاده از کفی با شیوه medial heel skive، روش آماری تی زوجی و آزمون ناپارامتری به‌کاررفت. 
یافته‌ها در این مطالعه نشان داده شد که میزان درد و عملکرد در افراد مبتلا به صافی کف پا بعد از 6 هفته استفاده از کفی ساخته‌شده به‌شیوه medial heel skive به‌طور معناداری بهبود یافت (P<0/001). 
نتیجه‌گیری با توجه به نتایج مطالعه، در عملکرد و درد افراد مبتلا به صافی کف پا با استفاده از کفی با شیوه medial heel skive تفاوت معناداری وجود داشت؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد این کفی تجویز مناسبی برای بهبود علایم در افراد مبتلا به صافی کف پاست.

واژه‌های کلیدی: صافی کف پا، کفی، ارتز پا، درد، عملکرد
متن کامل [PDF 3254 kb]   (2468 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اورتز و پروتز
دریافت: 1395/2/16 | پذیرش: 1395/5/19 | انتشار: 1395/10/12
* نشانی نویسنده مسئول: گروه ارتوپدی فنی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb