URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1819-fa.html
هدف پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه ویژگیهای شخصیتی با کیفیت زندگی در همسران بیماران دچار ناتوانی جسمانی انجام شد.
روش بررسی پژوهش حاضر، مطالعهای پیمایشی از نوع همبستگی است که در سال ۹۴-۱۳۹۳ انجام شد. جامعه این تحقیق را تمامی همسران بیماران دچار ناتوانی جسمانی تحت پوشش سازمان بهزیستی کرمان تشکیل میدهند. از این جامعه ۱۰۰ نفر از همسران بیماران دچار ناتوانی جسمانی به روش در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه شخصیتی پنجعاملی نئو و پرسشنامه ۳۶ سؤالی کیفیت زندگی واروشربون استفاده شد. دادهها با استفاده از نسخه ۲۱ نرم افزار spss، آمار توصیفی، روش همبستگی و تحلیل رگرسیون تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها نتایج حاصل از دادهها نشان داد بین ویژگیهای شخصیتی مانند برونگرایی، دلپذیربودن و مسئولیتپذیری، با کیفیت زندگی همسران افراد دچار ناتوانی جسمانی رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد (P<۰/۰۱). همچنین بین ویژگی شخصیتی رواننژندی با کیفیت زندگی همسران افراد دچار ناتوانی جسمانی رابطه منفی و معنیداری وجود دارد (P<۰/۰۱). نتایج حاصل از رگرسیون نشان داد که ویژگی شخصیتی رواننژندی به میزان ۱۷/۶ درصد و ویژگی شخصیتی برونگرایی به میزان ۵/۲ درصد واریانس کیفیت زندگی را در همسران افراد دچار ناتوانی جسمانی پیشبینی میکند (P<۰/۰۱).
نتیجهگیری با توجه به نتایج میتوان استنباط کرد که ویژگیهای شخصیتی مراقبان افراد معلول، ارتباط مؤثری با کیفیت زندگی آنان و به تبع آن بیماران دارد و بستر مناسبی را برای کاهش مشکلات ناشی از بیماری برای خانواده و بیماران فراهم میکند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |