دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1392 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokrallahnia-Roshan A, Sadeghi H, Shirani S, Nejatian M. Effects of Strength Training and Cardiac Rehabilitation Programs on the Biomechanical Parameters of Blood Flow Velocity and Blood Flow Rate and Its Relation With Arterial Stiffness Index in Brachial and Femoral Arteries with Coronary Artery Bypass Grafting Patients (CABG). jrehab 2013; 14 (2) :38-45
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1121-fa.html
شکرالله‌نیاروشن عاطفه، صادقی حیدر، شیرانی شاپور، نجاتیان مصطفی. تأثیر تمرین قدرتی و برنامه بازتوانی قلبی بر پارامترهای بیومکانیکی سرعت و شدت جریان خون و ارتباط آن با سختی رگ در عروق بازویی و رانی در بیماران پیوند عروق کرونری . مجله توانبخشی. 1392; 14 (2) :38-45

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1121-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران. ، .sh.roshan@gmail.com
2- دانشگاه خوارزمی
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (24959 مشاهده)

هدف: با فرض اینکه بازتوانی قلبی و ورزش سبب کاهش قابل توجهی در میزان مرگ و میر بیماران عروق کرونر قلب می‎شود و نقش مهمی‌ در امر پیشگیری ثانویه دارد، هدف از انجام این تحقیق اثر تمرینات قدرتی و برنامه بازتوانی قلبی بر پارامتر‎های بیومکانیکی سرعت و شدت جریان خون و بررسی ارتباط آن با شاخص سختی رگ در ‎شریان‌های بازویی و رانی بیمارانی است که یک تا دو ماه از عمل پیوند عروق کرونری آنها گذشته است.

روش بررسی: این پژوهش به صورت پیش‎آزمون و پس‎آزمون روی ۴۰ زن و مرد ۵۰ تا ۸۰ سالی که تحت عمل بای‎پس عروق کرونری قرار گرفته بودند، انجام شد. آزمودنی‎های گروه آزمایش را ۱۸ نفر که به مدت شش هفته، هفته‎ایی سه جلسه به انجام برنامه بازتوانی و تمرینات قدرتی با شدت‎ معین انجام شد، تشکیل دادند. گروه کنترل ۱۴ نفر بود، که در برنامه‎ی تمرینی شرکت نداشتند. اندازه‎گیری متغیرهای سرعت جریان خون و قطر رگ در فاز سیستول و دیاستول با دستگاه اولتراسوند داپلر اندازه‎گیری و میانگین سرعت، شدت جریان خون و شاخص سختی‎رگ برای هر دو گروه محاسبه شد. از تی تست وابسته در سطح معناداری ۰/۰۵ از ضریب همبستگی پیرسون جهت ارتباط سنجی بین پارامتر‎ها در سطح معناداری ۰٫۰۱ جهت تحلیل آماری استفاده شد. 

یافته‌ها: تغییرات معنا‎داری در میزان اختلاف میانگین قطر سیستول و دیاستول شریان رانی و بازویی (۰/۰۰=P)، سرعت جریان سیستول شریان بازویی و رانی (۰/۰۴ و ۰/۰۰=P) و دیاستول آن(۰٫۰۰=P)، فشار خون سیستول و دیاستول (۰/۰۱ و ۰/۰۰=P) در گروه آزمایش وجود داشت. شاخص سختی ‎رگ و شدت جریان خون بیماران گروه آزمایش در ‎شریان‌ها تغییر معناداری نداشت.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست‎آمده، می‎توان گفت تمرینات قدرتی و برنامه بازتوانی قلبی می‎تواند در بهبود رفتار همورئولوژی خون و وضعیت عروق محیطی این بیماران موثر باشد.

متن کامل [PDF 997 kb]   (3041 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: توانبخشی قلبی
دریافت: 1391/4/9 | پذیرش: 1392/7/15 | انتشار: 1392/7/15
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، میدان صنعت خیابان ایران زمین دانشگاه آزاد اسلامی‌دانشکده تربیت بدنی واحد تهران مرکز

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb