URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1094-fa.html
هدف: اختلال بیشفعالی/نارسایی توجه یکی از شایعترین اختلالات روانپزشکی دوران کودکی میباشد. یکی از درمانهای مؤثر در این اختلال که در ترکیب با دارودرمانی به کار میرود آموزش والدگری مثبت است. هدف مطالعه حاضر، تعیین اثربخشی برنامه گروهی والدگری مثبت بر نشانههای اختلال بیشفعالی/نارسایی توجه در کودکان ۴ تا ۱۰ سال بود.
روش بررسی: در این مطالعه پیش تجربی، از طرح پیشآزمون و پسآزمون تک گروهی استفاده شد و مادران ۲۶ کودک با اختلال بیشفعالی/نارسایی توجه، مراجعه کننده به مراکز اخوان و رفیده به شیوه هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و در ۸ جلسه آموزشی برنامه گروهی والدگری مثبت (یک جلسه ۲ ساعته در هر هفته) شرکت کردند. مادران به فرم کوتاه و تجدید نظرشده مقیاس درجهبندی کانرز والدین، قبل و بعد از شرکت در جلسات آموزشی پاسخ دادند. دادهها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک متغیری با اندازهگیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر نشان داد که آموزش برنامه گروهی والدگری مثبت به مادران به ترتیب منجر به کاهش میانگین شاخص بیشفعالی/نارسایی توجه، بیشفعالی، مخالفتجویی، و مشکلات شناختی و توجه شده است. نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی بیانگر آن بود که تفاوت بین زوج میانگینهای بیشفعالی با مخالفتجویی و مشکلات شناختی و توجه، شاخص بیشفعالی/نارسایی توجه با مخالفتجویی، مشکلات شناختی و توجه، و بیشفعالی معنادار (۰/۰۵
نتیجهگیری: آموزش گروهی برنامه والدگری مثبت موجب بهبود نشانههای اختلال در کودکان با اختلال بیشفعالی/نارسایی توجه میشود و به عنوان روش ترکیبی با دارو درمانی به نتایج مثبت میانجامد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |