URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1022-fa.html
هدف: تعیین پایایی بین والدین و درمانگران نسخه فارسی سیستم طبقهبندی توانایی دستی (MACS) برای کودکان فلج مغزی(CP) میباشد.
روش بررسی: جهت تعیین پایایی بین والدین و درمانگران نسخه فارسی MACS، بعد از انجام مراحل ترجمه، ترجمه بالعکس و روایی محتوا، پایایی تکرار آزمون و پایایی بین ارزیابان در میان والدین و کاردرمانگران با استفاده از ضریب همبستگی درون خوشه ای (ICC) و ضریب کاپای وزنی مورد ارزیابی قرار گرفت. 100 کودک 18-4 سال با میانگین سنی ۸۵/15 بر حسب ماه؛ 37 دختر و 63 پسر با انواع مختلف فلج مغزی مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: پایایی بین ارزیابان عالی بود؛ ضریب همبستگی درون خوشه ای (ICC) بین والدین و کاردرمانگران در نوبت اول (۰٫96) و در نوبت دوم (۰/95) و بالای ۰/9 به دست آمد و ضریب کاپای وزنی نیز بالای ۰/75بوده که هر دو نشان دهنده میزان توافق عالی است. برای پایایی تکرار آزمون ICC در مورد والدین (۰/97) و هم درمانگران (۰/98) بالای ۹۰ به دست آمد و همچنین ضریب کاپای وزنی نیز بالای ۰/75 بوده که هر دو بیانگر میزان همبستگی بالا بودهاند. میزان توافق کلی بین دو سیستم MACS و GMFCS به دست آمد.
نتیجه گیری. نسخه فارسی مقیاس MACS از پایایی بین والدین و درمانگران کافی برخوردار است و میتوان از آن به عنوان ابزاری مفید و کاربردی در ارزیابی میزان توانایی دستی کودکان فلج مغزی استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |