URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1021-fa.html
هدف: هدف این مطالعه، مقایسه حرکات چرخشی کتف با استفاده از مارکر آکرومیون کلاستر و دستگاه آنالیز حرکتی وایکون حین بالابردن بازو در صفحات اسکاپولا بین بیماران مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه و افراد سالم است.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه پایهای و کاربردی است که به مقایسه تفاوت حرکات چرخشی ثبت شده کتف با مارکر آکرومیون کلاستر بین 15 فرد مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه (میانگین سنی ۱۴/۲۴۲±۴۶/۶، 7 مرد و 8 زن) و 13 فرد سالم (میانگین سنی ۱۴/۳۰۹±۴۷/۴۶۱، 7 مرد و 6 زن) که از لحاظ سن، قد و وزن با گروه بیمار تطابق داشتهاند، پرداخته است. در نهایت از آزمون تی و نسخه 18 نرمافزار SPSS مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: کلیه مشخصات زمینهای بیماران توزیعی نرمال داشت. بنابر اطلاعات ثبت شده، الگوی حرکات چرخشی کتف در هر دو گروه سالم و بیمار مشابه بود اما میزان درجه چرخش رو به بالای کتف در گروه مبتلا به طور قابل توجهی کمتر از گروه سالم مشاهده شد (۰٫۴۸=P)
نتیجهگیری: میتوان بیان داشت که حرکات چرخشی کتف نقش مهمیدر ریتم حرکتی گلنومرال دارند که در ارزیابی و درمان بیماران مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه باید مدنظر قرار بگیرد، از طرف دیگر مارکر آکرومیون کلاستر ابزار مناسبی جهت ثبت حرکات کتف به خصوص حرکات چرخش رو به بالای کتف با دستگاه آنالیز حرکتی میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |